İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi yıl içinde düzenlediği çalıştay, sempozyum gibi akademik toplantılara bir yenisini daha ekledi. 27 Şubat 2018 Salı günü İSEFAM Konferans Salonunda düzenlenen Şerif Mardin Çalıştayında alanında uzman akademisyenler İZÜ’de biraraya geldi.
İZÜ öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği çalıştayda Şerif Mardin, farklı düşünceleri ve yönleriyle ele alındı. Altı farklı başlık altında yapılan sunumlara üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Köktaş moderatörlük yaptı.
Program İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut’u açılış konuşmalarıyla başladı. Rektör Bulut konuşmalarında bu tür çalışmaların düşünce dünyamızı zenginleştirmedeki öneminin altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut’un konuşmalarının ardından Şerif Mardin Çalıştayı sunumları başladı.
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yıldırım’ın “Şerif Mardin’in Türk Modernleşmesini Okuma Biçimi” başlıklı sunumu ile başlayan program, Prof. Dr. Kadir Canatan, Doç. Dr. Süleyman Doğan, Yrd. Doç. Dr. Erkan Çav ve Yrd. Doç. Dr. Murat Özkul’un sunumlarıyla devam etti. Programın son oturumu ise İZÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Hıdır’ın “Şerif Mardin’in İslami Kavramları Kullanma Biçimi” başlıklı sunumu ile gerçekleşti.
Düzenlenen oturumlar sonunda dinleyicilerin soruları akademisyenlerimiz tarafından cevap buldu. Soru-cevap bölümünün ardından yapılan hediye takdimleri ve fotoğraf çekimi ile programımız sona erdi.