Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği, üniversitemizde kayıtlı öğrencilerin, öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan Erasmus+ Program Ülkelerindeki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesine olanak sağlar.
Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda, İrlanda, İsveç, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İtalya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, Türkiye*, Yunanistan, Almanya, İspanya, Letonya, Makedonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Slovenya.
Gidilen ülkelere göre sağlanan hibe miktarları Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü tarafından yayınlanan başvuru ilanlarında yer almaktadır.
Türkiye Erasmus+ Programına dahil bir ülkedir. Ancak üniversitemizden seçilen katılımcılar Türkiye'de Öğrenim hareketliliği gerçekleştiremez.
Öğrenim hareketliliği gerçekleştirilecek kurum aşağıdaki 2 şartı sağlamalıdır.
- ECHE sahibi bir Yükseköğretim Kurumu olması,
ve
- Yükseköğretim kurumu ile üniversitemiz arasında, öğrenim görülecek alanda kurumlararası anlaşma yapılmış olmalı,
Üniversitemizin Erasmus+ kurumlararası anlaşmaları için
tıklayınız.
Avrupa Komisyonu tarafından öğrenci öğrenim hareketliliği için faaliyet süresi, en az 3 ay ve en fazla 12 ay olarak belirlenmiştir. Ancak, üniversitemizde Erasmus+ öğrenim hareketliliğinden, daha çok katılımcının yararlanabilmesi için, hibelendirilecek faaliyet süresi 1 akademik semester olarak sınırlandırılmıştır.
Faaliyet süresinin kesintisiz gerçekleştirilmesi gerekir.
Öğrenci öğrenim hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının 3 aydan az süre ile faaliyet gerçekleştirdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.
Katılım sertifikasında 3 aydan az faaliyet gerçekleştirdiği tespit edilen öğrenci aldığı tüm hibeyi iade etmek zorundadır.