izulogo

İstanbul’da Yaşam

Eşsiz güzelliğiyle sizleri derinden etkileyecek şehir; İstanbul

İstanbulda Yaşam 01 

İstanbul herkesin hayatında en az bir kez ziyaret etmesi gereken tarihi, kültürel, doğal güzelliğiyle ve eşsiz yapısıyla bilinen bir dünya kenti olarak göz önüne çıkmaktadır. Eşsiz kimliğiyle, canlı ve modern bir şehir olan İstanbul, Doğu ve Batı kültürünün büyüleyici bir karışımıdır. Zengin ve köklü geçmişinin yanında dinamik ve geleceğe ışık tutacak bir genç nüfusa sahiptir. Türkiye'nin başkenti olmasa dahi, İstanbul hala ülkenin hatta dünyanın kültür ve ticaret merkezi olmayı sürdürmektedir. Bununla birlikte dünyada iki kıtada oturan tek şehir olması, İstanbul’u hem siyasi, hem ekonomik hem de jeopolitik olarak önemli kılmıştır. Bu eşsiz şehir, Boğaz'ın her iki yakasını ve aynı zamanda Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan Marmara Denizi'nde yer almaktadır. Yaklaşık 15,5 milyon nüfusa sahiptir. İstanbul dünyanın en güzel ve yaşanabilir şehri olması hasebiyle turistlerin odak noktası haline gelmiştir.

İstanbulda Yaşam 02 

İklim ve Mevsimler

İstanbul’da genel olarak Akdeniz iklimi görülür. Kışın Akdeniz’den gelen ılık lodosları, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ve Karadeniz’den gelen yağışlı havaları takip eder. Genel olarak yazlar sıcak ve kurak, kışlar yağışlı ve ılık geçer. Sıcaklık bir yıl boyunca -14°C ile +41,5°C arasında seyreder. Kar yağışlı gün sayısı normalde 10 günü geçmez. Bir diğer yandan İstanbul, envayi çeşit bitkilerin, çiçeklerin yeşerdiği ve kuş seslerinin semalara ulaştığı eşsiz bir bahar ve yaz mevsimi için gezip görebileceğiniz en güzel yerler arasında gelmektedir.

İstanbulda Yaşam 03 

Ulaşım İstanbulda Yaşam 04

İstanbul’da ulaşım son birkaç yıldır oldukça gelişme göstermektedir. İstanbul modern ve gelişmiş birçok toplu taşıma araçlarının bir arada bulunduğu bir metropol şehridir. İstanbul’da yaşayan birçok insanın taksi kullanmasına rağmen, bunun çok iyi bir fikir olduğunu söyleyemeyiz. Gelişmiş ulaşım ağı sayesinde İstanbul’da gitmek istediğiniz her yere toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşmanız mümkündür. Toplu taşıma olanaklarından indirimli faydalanmanız için yapmanız gereken tek şey bir İstanbul kart sahibi olmaktır.

İstanbulda Yaşam 

İstanbul kart, toplu ulaşım araçlarında klasik kâğıt bilet veya jeton yerine kullanılan, içerisine elektronik para yüklemesi yapılabilen, yeni nesil temassız bir karttır. Bu kartla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otobüs, metrobüs, metro, füniküler, tren, feribot ve tramvay olmak üzere hemen hemen bütün toplu ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz. İstanbul öğrenci kartı için ihtiyacınız olan belgeler;;
1-Öğrenci Belgesi
2-Pasaport
3-Vesikalık Fotoğraf
4-10 TL

Başvuru merkezleri için aşağıdaki linke tıklayınız:

http://istanbulkart.iett.istanbul/tr/istanbulkart/pages/istanbulkart-basvuru-merkezleri/381

•Önemli Uyarı: Toplu taşıma araçlarında nakit ödeme geçerli değildir.

Ulaşım ücretleri aşağıdaki gibidir:

ulasim

 

Faydalı Uygulamalar
Ulaşımda sizlere yardımcı olacak bazı uygulamalar şunlardır; ‘Trafi’, ‘Mobiett’, ‘Moovit’, ‘Yandex’ and ‘İstanbul Ulaşım Haritası’.
07

İstanbul'da Görmeniz Gereken 10 Yer

İstanbul’un eski ipek yolu üzerinde ve Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan stratejik bir konuma sahip olması onu tarihin en önemli şehirlerinden biri yapmıştır. İstanbul’da bulunmanızı anlamlandıracak, ayrılmadan görmeniz gereken 10 güzel mekan aşağıdaki gibidir:

1-Sultan Ahmet Camii

08 

Sultan Birinci Ahmed tarafından yaptırılan cami; medrese, darülkurra, sıbyan mektebi, türbe, arasta, dükkanlar, hamam, darüşşifa, imaret ve üç sebilden oluşmaktadır. 1609-1620 yılları arasında Mimar Sedefkar Mehmed Ağa tarafından yapılmıştır. Türk ve İslam dünyasının en ünlü anıtlarından birisi olan Sultan Ahmet Camii İstanbul’a gelen herkes tarafından hayranlıkla ziyaret edilir. Klasik Türk Sanatının bir diğer örneği olan bu Sultan Ahmet Camii orijinal olarak 6 minare ile inşa edilen tek camidir. Bulunduğu yer tarihi İstanbul şehrinin daha erken yapılmış diğer önemli eserleri ile çevrilidir. İstanbul şehrinin en güzel manzarası denizden görülür. Bu şahane manzarada caminin silueti yer alır. Şöhreti “Mavi Camii” olarak bilinen eserin asıl adı I. Sultan Ahmet Camiidir.

2-Ayasofya

İstanbulda Yaşam 

Havada asılı gibi duran baş döndürücü kubbesi, oyma mermer sütunları ve eşsiz mozaikleriyle mimarlık tarihinin başyapıtlarından biri olan Ayasofya iki büyük semavi dine ev sahipliği yaptı. 1935 yılında müze olarak hizmet vermeye başlayan Ayasofya, İstanbul'da yapılmış en büyük Bizans kilisesidir. Aynı yerde üç kez inşa edilen kilise, dünyanın en eski ve en hızlı tamamlanmış katedralidir.

İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından 1453 yılında fethi ile birlikte yapı, cami olarak yeniden düzenlendi ve varlığına Osmanlı mimari unsurları ile yapılan eklerle kutsal bir mekân ve ibadet yeri olarak devam etti. 2020 yılında ise müze statüsünün iptal edilmesiyle tekrar cami statüsü kazanmıştır.

3-Topkapı Sarayı

İstanbulda Yaşam 

İstanbul'un fethiyle bir cihan imparatorluğuna dönüşen Osmanlı İmparatorluğu'nun padişahlarına ev sahipliği, devletine idare merkezliği eden Topkapı Sarayı sade mimarisinin ardında ışıltılı hazineler dünyayı değiştiren siyasi ve sosyal hikâyeler sunarken, kapalı kapılar ardındaki harem, kişisel sevinç ve üzüntülere ayna tutuyor.

Topkapı Sarayı Müzesi, Osmanlı Devleti'nin idari yapısını anlamak, saray yaşamını gözlemlemek ve Osmanlı İmparatorluğu'nun sahip olduğu zenginliklere tanık olmak için mutlaka görülmeli. Müzede Osmanlı devletinin idari binaları ve padişahın ailesinin yaşadığı Harem dışında Hazine, Kutsal Emanetler, Silah Koleksiyonu, Padişah Portreleri, Mutfaklar ve Porselen koleksiyonlarını ziyaret edebilirsiniz. Tarihte birçok sultanın ziyaret ettiği bu saray ziyaretçilerine şehrin muhteşem manzarasını da ayaklar altına sermektedir.

4-Dolmabahçe Sarayı

11 

Dolmabahçe Sarayı, Avrupa sanatı üsluplarının bir karışımı olarak 1843-1856 yılları arasında inşa edilmiştir. Sultan Abdülmecit’in mimarı Karabet Balyan’ın eseridir. Osmanlı Sultanlarının her devirde birçok sarayı bulunurdu. Ancak esas saray olan Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayının tamamlanmasından sonra terk edilmiştir. Dolmabahçe Sarayı 3 katlı, simetrik planlıdır. 285 odası ve 43 salonu vardır. Denizden 600 metrelik bir rıhtımı, kara tarafında ise birisi çok süslü 2 abidevi kapısı vardır. Bakımlı ve güzel bir bahçenin çevrelediği bu sahil sarayının ortasında, diğer bölümlerden daha yüksek olan tören ve balo salonu yer alır.

5-Galata Kulesi

İstanbulda Yaşam 

Galata Kulesi ilk olarak 528 yılında Bizanslılar tarafından fener kulesi olarak inşa ediliyor ve günümüze gelene dek yangınlardan, fırtınalardan ve daha başka bir çok sebepten ötürü sürekli olarak yenilemeye ve onarılmaya ihtiyaç duyuyor. En son 1967’de yapılan restorasyonla bugünkü halini alan kule, her gün İstanbul’a panoramik bir bakış atmak isteyen binlerce misafirini ağırlamaya devam ediyor. Bulunduğu semte de adını veren Galata Kulesi İstanbul’da en çok fotoğrafı çekilen yapılardan birisi. Ancak kulenin asıl güzelliği kendisinde değil, terasından görebileceğiniz eşsiz İstanbul manzarası. Kulenin toplam yüksekliği 66,9 metre ve üst katlara çıkmak için kullanılan bir asansör mevcut.

6-Kapalı Çarşı

İstanbulda Yaşam 

Kapalı Çarşı dünyanın en eski ve büyük kapalı çarşısı İstanbul şehrinin merkezinde yer alır. Dev ölçülü bir labirent gibi, 60 kadar sokağı, üç binden fazla dükkanı ile Kapalı çarşı, İstanbul’un görülmesi gereken, benzersiz bir merkezidir. Adeta bir şehri andıran, bütünü ile örtülü bu site zaman içerisinde gelişip büyümüştür. 15 yüzyıldan kalan kalın duvarlı, bir seri kubbe ile örtülü eski iki yapının etrafı sonraki yüzyıllarda, gelişen sokakların üzerleri örtülerek, ekler yapılarak bir alış veriş merkezi haline gelmiştir.

7-Süleymaniye Camii

İstanbulda Yaşam 

Süleymaniye Camii 1551-1558 yılları arasında Kanuni Sultan Süleyman’ın isteği üzerine İstanbul Eminönü Semtinin Süleymaniye bölgesinde Mimar Sinan tarafından inşa edilen en görkemli camidir. Mimar Sinan’ın 85 yaşında yaptığı bu eseri kalfalık eseri olarak bilinmektedir. Süleymaniye Camii’nin çevresinde Kütüphane, hamam, medrese, imaret, dükkânlar ve hazire bulunmaktadır. Süleymaniye Camii ile birlikte her biri Süleymaniye Külliyesinin birer parçasıdır. Ayrıca Galata Kulesi’nden veya Haliç’in Galata kesiminden, bu imparatorluk eseri bütün haşmeti ile görülebilir.

8-Yerebatan Sarnıcı

İstanbulda Yaşam 

532 yılında İmparator Justinianus tarafından inşa ettirilen Yerebatan Sarnıcı Stoa Bazilikası'nın altında yer aldığı için Bazilika Sarnıcı olarak da bilinir. Sarnıç, uzunluğu 140 m. genişliği 70 m. dikdörtgen biçimde bir alanı kapsayan dev bir yapıdır. 52 basamaklı taş bir merdivenle inilen bu sarnıcın içerisinde her biri 9 m. yüksekliğinde 336 sütun bulunmaktadır. Birbirine 4.80 metre aralıklarla dikilen bu sütunlar, her sırada 28 tane 12 sıra meydana getirirler. Suyun içerisinde yükselen bu sütunlar uçsuz bucaksız bir ormanı hatırlatmakta ve ziyaretçiyi sarnıca girer girmez etkilemektedir.

9-Kız Kulesi

İstanbulda Yaşam 

Kız Kulesi hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş bir yapıdır. Tarih içinde gözetleme kulesi, deniz feneri olarak kullanılmış, Boğaz girişini belirten bir mihenk noktasıdır. Geçen yüzyıldaki görüntüsünü koruyan kule turizme tahsis edilmiş lokanta ve seyir balkonu ile servis vermektedir. Batı kaynakları yanlış olarak burayı sevgilisi Hera’ya kavuşmak için yüzerken boğulan Leander’in kulesi olarak isimlendirmiştir.

10-Gülhane Parkı

İstanbulda Yaşam 

Gülhane Parkı, İstanbul‘un en güzel parklarından biridir. Eskiden saray arazisi içerisinde bulunan ve günümüzde park olarak kullanılan şehrin en güzel yerleri arasında yer alır. Uzunca bir dönem bakımsız kalan alan, 2003 yılında yenilendikten sonra günümüzdeki görünümüne kavuşmuştur.

Parkta görülmesi gereken kısım ve eserler arasında 3. yüzyıldan kalma Gotlar Sütunu, kuzeydoğuda yer alan Kennedy Caddesi ve eşsiz manzarası yer almaktadır. İstanbul’un en büyük ve en ünlü parklarından olan Gülhane, birçok tarihi olaya tanıklık etmesi açısından da önemlidir. Bizanslılar tarafından kışla, Osmanlı döneminde ise kutlama alanı olarak kullanılmıştır. İstanbul’un fethinden sonra daha da önemli hale gelen Gülhane’de İncili Köşk inşa edilmiştir. Osmanlı’da ilk demokratikleşme hareketi olarak bilinen Tanzimat Fermanı burada okunmuştur. Cumhuriyet döneminde Mustafa Kemal Atatürk Latin Harflerini burada tanıtmıştır. Bir dönem sarayın has bahçesi olarak kullanılan Gülhane Parkı 1912 yılında halka açılmıştır.

İstanbul gezilecek yerlerden olan park içerisinde 1955 yılında bir hayvanat bahçesi açıldı. Parkın en güzel yanlarından biri ise İstanbul boğazına karşı çay keyfi yapılabilmesidir.

İstanbulda Yaşam 

Not: Müze kartını nereden ve nasıl alabilirim?
Müze kartını alabilmek için yapmanız gereken tek şey, herhangi bir müze kart satış noktasına uğramanızdır.
Kart başvurunuzu internetten yapabildiğiniz gibi herhangi bir satış noktasından da yapabilirsiniz.. https://www.muze.gov.tr/tr/purchase?t=1

Aşağıdaki müzelerin giriş bölümlerinde müze kartını kolayca edinebilirsiniz:

Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Chora Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Büyük Saray Mozaik Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi.

Sosyal Aktiviteler   İstanbulda Yaşam

İstanbul Modern Sanat Müzesi

İstanbulda Yaşam 

İstanbul Modern Sanat Müzesi, Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını kitlelere ulaştırmak ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak amacıyla disiplinlerarası etkinliklere ev sahipliği yapan bir müzedir.Modern ve çağdaş sanat alanlarındaki üretimleri uluslararası bir yönelimle koleksiyonunda toplar, korur, belgeler ve sergileyerek sanatseverlerin erişimine sunar.Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olarak 2004 yılında, İstanbul Boğazı’nın kıyısındaki 8.000 metrekarelik bir alanda kurulmuştur.Süreli ve sürekli sergi salonları, fotoğraf galerisi, eğitim ve sosyal programları, kütüphane, sinema, restoran ve mağazası ile çok yönlü bir hizmet alanı sunmaktadır.

Ziyaret saatleri ve giriş ücreti için aşağıdaki web siteyi ziyaret edebilirsiniz:

http://www.istanbulmodern.org/tr/ziyaret/ziyaret_17.html

Akvaryum

İstanbulda Yaşam 

İstanbul Akvaryum; Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergâhı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi...

Coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergâhta yolculuk yapmaya hazır mısınız?

Alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlenmiştir.

Detaylı bilgi ve giriş ücreti için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz:

https://istanbulakvaryum.com/tr/kurumsal/istanbul-akvaryum

Tiyatro ve Sinema

İstanbul sinema ve kısmen tiyatro aktivitelerinin kolayca ulaşılabileceği bir şehir olmasından dolayı çok çeşitli film ve oyunlara gidebilirsiniz.

Tiyatro oyunları için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz:

İstanbul Şehir Tiyatroları

http://www.ibb.gov.tr/sites/sehirtiyatrolari/tr-TR/Sayfalar/AnaSayfa.aspx

İstanbul Devlet Tiyatroları

http://www.istdt.gov.tr/

 

Sergiler   İstanbulda Yaşam

Karanlıkta Diyalog

İstanbulda Yaşam 

Dünya üzerinde 130’dan fazla kentte 8 milyondan fazla insana “dokunmuş” Karanlıkta Diyalog deneyiminde görme engelli rehberlerimiz, dokunarak, koklayarak ve duyarak yeni ve farklı bir biçimde görmenizi sağlayacak ve sizi unutulmaz bir yolculuğa çıkartacak. İstanbul’u; İstanbul’a özgü o eşsiz ses, koku, doku ve sıcaklıklarıyla “görme” nin yeni yollarını keşfedeceksiniz!

Üstelik bunu yaşarken size yol gösterecek rehberleriniz de görme engelliler olacak! Yani siz ve macera ortaklarınız kelimenin gerçek anlamıyla, görme dışındaki duyularınıza, size yol göstermesi için teslim olacaksınız!

Karanlıkta Diyalog hayata karşı bakışınızı değiştirecek gerçek ve belki de gerçeğin de ötesinde bir deneyim.

Biletleri aşağıdaki siteden online olarak alabilirsiniz:

http://www.biletix.com/search/TURKIYE/tr#karanlıkta diyalog

Sessizlikte Diyalog

Özel bir alana kurulmuş sergide işitme engelli rehberleriniz ile birlikte, tamamen sessiz bir ortamda sözsüz iletişimi keşfedeceksiniz. Empati kurma yeteneğiniz ile birlikte farkındalığınızın da artmasını sağlayacak bu sergi, hayatınız boyunca yaşayabileceğiniz en olağanüstü deneyimlerden biri olacak!

Özel bölümlerden oluşan sergide; yüz ifadelerinizi ve vücut dilinizi nasıl etkin kullanabileceğinizi, işitme dışındaki duyularınızla neler başarabileceğinizi göreceksiniz.

Zorlukları fırsata dönüştürme yeteneğiniz güçlenirken, kendiniz ve çevrenizle ilgili tüm önyargılarınızı sonsuza dek geride bırakacaksınız.

Online bilet satın almak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

http://www.biletix.com/search/TURKIYE/tr#sessizlikte diyalog

Eğlence Aktiviteleri İstanbulda Yaşam

Lunapark

Arkadaşlarınızla birlikte hem eğlenceli hem de güzel vakit geçirmenize yardımcı olacak yerlerden bir tanesi de lunaparklardır. Eğlence parkları arasından en kapsamlı olanı Alibeyköy tarafında bulunan Vialand Tema Parkı’dır. Ücret genellikle 65TL ile 99TL arasında değişkenlik göstermektedir. Gitmeden önce bilet fiyatlarını kontrol etmenizi öneririz.

Detaylı bilgi ve fiyat bilgisi için aşağıdaki web siteyi ziyaret edebilirsiniz:

http://www.vialand.com/tema-park/bilet-fiyatlari

İstanbul’un görülmeye değer sahilleri

İstanbul’da yapabileceğiniz en güzel şeylerden bir tanesi de arkadaşlarınızla birlikte sahil kenarında eşsiz deniz manzarası eşliğinde hoş vakit geçirmek olacaktır. Üniversitemize çok uzak olmayan ve aynı aynı zamanda bilindik sahillerden bazıları; Florya, Bakırköy sahil boyudur. Florya’da arkadaşlarınızla birlikte yemek yiyebileceğiniz, çay içebileceğiniz ve ayrıca deniz kenarında bisiklet kiralayabileceğiniz mekânlar mevcuttur.

Ayrıca Boğaziçi köprüsünün altında kalan sahil boyunda kalan Ortaköy, Emirgan, Bebek sahilini görmenizi de şiddetle öneririz.

 Spor Faaliyetleri İstanbulda Yaşam

Avrasya Maratonu

İstanbulda Yaşam

Her sene bir defa organize edilir. Bu maratona katılarak belki hayatınızda sadece bir defa yaşayabileceğiniz bir deneyime sahip olabilirsiniz. Eşsiz manzara eşliğinde Boğaz köprüsünün üzerinden yürüyerek geçmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

İstanbulda Yaşam 

Tam 28 yıldır Dünya’dan ve Türkiye’den binlerce sporcu dostluk için, yarışmak için, mücadele etmek ve sınırlarını keşfetmek için İstanbul’da bir araya geliyor. Asya’dan Avrupa’ya kulaç atmanın, kürek çekmenin hazzı, İstanbul Boğazının muhteşem güzellikleri ve taraftarların coşkusu ile birleşerek bu benzersiz etkinliği oluşturuyor.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) himayelerinde, büyük bir toplumsal ve kurumsal destek ile gerçekleşiyor. 1989 yılında 4 kadın ve 64 erkek sporcunun katılımı ile başlayan serüven, her yıl katlanarak büyüyen bir ilgi ile Türk sportif geleneğinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Sizde bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve başvuru için aşağıdaki web siteyi ziyaret edebilirsiniz:

http://bogazici.olimpiyatkomitesi.org.tr/Detay/44

Eğitim ve Sanat Faaliyetleri   İstanbulda Yaşam 

 

İSMEK

İstanbulda Yaşam 

Sanat, müzik, dil öğrenimi, kişisel gelişim, el becerileri gibi birçok alanda ücretsiz elde edebileceğiniz bir kurumdur. Belli başlı ilçelerde bulunan kurs merkezlerinden size yakın olanını tercih edebilirsiniz. Üniversitemize yakın olan kurs merkezlerinden bazılarının adresleri aşağıdaki gibidir:

Küçükçekmece Halkalı Merkez (Adress: Halkalı merkez mah. karakol sokak no:1 (My Plaza) Halkalı/K.Çekmece Contact: 0212 471 99 32), 
Küçükçekmece Atatürk Mah. (Adress: Atatürk mag. Ikitelli cad. No:32 İkitelli/Küçükçekmece Contact: 0212 494 46 09), 
Küçükçekmece Halkalı Toplu Konutlar (Adress: Atakent mah. 2.Etap Halkalı Kültür Merkezi binası Contact: 0212 471 43 22)

If you want to see more places, you need to check the website:

http://ismek.ist/tr/kursmerkezleri.aspx


Kütüphaneler İstanbulda Yaşam

İstanbul’da hem halk hem özel kütüphane olarak faydalanabileceğiniz birçok kütüphane bulunmaktadır. Bu halk kütüphanelerinden bazıları şunlardır; Beyazıt Devlet Kütüphanesi, İstanbul Orhan Kemal İlçe Halk Kütüphanesi, Beykoz Halk Kütüphanesi, Pendik İlçe Halk Kütüphanesi vb.   

 Alışveriş İstanbulda Yaşam

İstanbul, dünya ticaret olması hasebiyle önemli bir yapıya sahiptir. Ürün çeşitliliği ve piyasanın büyüklüğü sayesinde istediğiniz her şeyi kolaylıkla bulabileceğiniz bir ticari kapasiteye sahiptir. Dünya ticaret merkezi olmasından sebep her kesimden insana hitap eden ürünleri piyasaya sunmaktadır. İstanbul'da ticaret denilince ilk olarak Kapalıçarşı ve aynı zamanda Mahmutpaşa akla geliyor. Ayrıca gelişen modernleşmenin getirileri olan alışveriş merkezlerinde de birçok şeyi bulabilmeniz mümkün. Üniversitemize yakın olarak Armoni Park ve Arenapark’ı ziyaret edebilirsiniz.

Bunların haricinde ihtiyacınız olan kitaplarınızın birçoğunu bulabileceğiniz 'Sahaflar Çarşısı'nı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca günümüzde internetten satışa artan talep doğrultusunda internet üzerinde satış yapan kitabevlerinin de sayısı artmaktadır. Bunlardan en kolay olarak kullanıp aradığınız birçok kitabı bulabileceğiniz sitelerden bazıları şunlardır; kitap yurdu, D & R, Pandora kitabevi vb. Ayrıca yılın belli zamanlarında düzenlenen ve yine birçok yayınevini bir arada bulabileceğiniz kitap fuarlarına katılabilirsiniz. Bunlardan en bilineni TÜYAP fuar merkezinde Ekim-Kasım aylarında yapılan kitap fuarıdır.

 Yeme - İçme   İstanbulda Yaşam

İstanbulda Yaşam 

Yukarıda belirttiğimiz gibi İstanbul bir dünya kentidir; İstanbul kendi içinde çok sayıda milletin kültürlerini içinde barındıran bir yapıya sahiptir. Bu sebeple neredeyse her çeşit yöresel yemeği bulabilirsiniz. İstanbul'da geleneksel bir yemek olan kuru fasulyeyi Tarihi Süleymaniye Kuru Fasulyecisinde yiyebilirsiniz. Türkiye’nin birçok yerinde yapılan Adana Kebabı da yiyebilirsiniz. Tarihi bir mekanda ızgara severler için Fatih At pazarına gitmenizi öneririz. Yine Fatih ve Aksaray tarafından birçok Arap lokantasında çok lezzetli yemekler tadabilirsiniz. Öte yandan, Taksim'de yabancı milletlerin yöresel yemeklerini bulabileceğiniz restoranlara da gidebilirsiniz.