izulogo

Palacky University

ŞEHİR

Şehir çok büyük bir şehir değil. Mimarisini beğeneceğinize eminim. Genel olarak öğrenci şehri diyebiliriz insanları da yardımsever biraz soğuk olmalarına rağmen ama yardım isteyince hemen yardım ederler.

ULAŞIM

Ulaşım konusunda hiçbir şüpheniz olmasın 3 aylık bir öğrenci bileti alıyorsunuz günlüğü 1 liradan daha ucuz geliyor ve bütün toplu taşımaları istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Şehirde herhangi bir trafik sorunu yok.

EĞİTİM

Erasmus öğrencilerine özel sınıf açıyorlar sınav yok sadece sunum ve ödev yükümlülüğümüz var. Psikoloji Bölümüne gerçekten önem veriliyor burada. Laboratuvar imkanları da var. Dersler teori ve pratik üzerine.

YURT-KONAKLAMA-YEMEK

Konaklama hakkında da herhangi bir endişeniz olmasın yurt pahalı değil. Yemekleri kendiniz yapabilirsiniz ama o zahmete girmek istemiyorsanız kalacağınız yurdun hemen yanında yemekhane var ama çalışma saatleri çok uzun değil. Yurda yakın lokantalar da var isterseniz kebap siparişi bile verebilirsiniz.

İMKANLAR

Öğrenci olduğunuz için size ISIC kart diye bir kart veriyorlar bu kartla Avrupa geneli çoğu indirimden yaralanabiliyorsunuz.

VİZE

Bu kısmı en sona aldım çünkü akılda kalmasını istediğim bir konu. Çekya vize konusunda en yavaş hareket eden ülke size tavsiyem karşı kurumdan kabul mektubunu hemen isteyin ve kabul mektubu adresinize gönderilecektir e mailini alır almaz vize randevunuzu alın aksi takdirde geç kalabilirsiniz.

Başka sorularınız varsa E-mailim burada çekinmeden sorabilirsiniz

mehmet.ekinci@std.izu.edu.tr

Başarılar Diliyorum.