04- ONLINE EĞİTİM - Kısa Süreli Çözüm Odaklı Psikolojik Danışma Eğitimi

Kimler Katılabilir

Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ve Sosyal Hizmetler bölümlerinin son sınıf öğrencileri ve mezunları, psikiyatristler, aile danışmanları, PDR ve psikoloji yüksek lisans öğrencileri

Eğitim Süresi

10 saat Teori - 6 saat Pratik. Toplam: 16 Saat

Son Başvuru Tarihi

16 Kasım 2020

Eğitim Gün ve Saatleri

28 Kasım 2020 Cumartesi
09:00 – 18:00

*Bu Eğitim "Senkron Uzaktan Eğitim" yöntemiyle verilmektedir.

*Senkron Uzaktan Eğitimlerimiz MICROSOFT TEAMS programı üzerinden yapılmaktadır.

*Katılımcılarımızın bu eğitime katılabilmeleri için MICROSOFT (hotmail, outlook vs.) hesapları olmalı ve bilgisayarlarında MICROSOFT TEAMS programı yüklü olmalıdır.

*Program bilgisayarınızda mevcut değil ise aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz:

Eğitim Ücreti

Genel Katılım: 750₺, Öğrenci: 700₺, İZÜ Mensup ve Öğrencilerine: 550₺, 5 kişi ve üstü toplu kayıtlarda %10 indirim

Eğitimin Amacı

Katılımcıların danışma süreçlerinde kullanabilecekleri çözüm odaklı kısa süreli psikolojik danışmanın teorik bilgisine ve uygulama becerilerine sahip olmaları ve bu yaklaşımın becerilerini etkin biçimde kullanabilmeleri.

Eğitim Yeri :

Senkron Uzaktan Eğitim

Eğitim İçeriği :

• Kısa süreli çözüm odaklı psikoterapinin arka planı ve felsefesi
  • Kısa süreli çözüm odaklı psikoterapinin temel ilkeleri ve kavramları
  • Kısa süreli çözüm odaklı psikoterapide danışan-danışman ilişkisini yapılandırma
  • Kısa süreli çözüm odaklı psikoterapinin teknikleri
    • Maymuncuk,
    • Gerçek merak (Komiser Columbo yaklaşımı) ve bir alt pozisyonu oluşturmak,
    • Olumlu yeniden çerçeveleme,
    • Problemi ve çözümü ortak oluşturma,
    • Övgü ve amigoluk yapma,
    • Danışanın dilinden konuşmak,
    • İstisnaların ortaya çıkarılması,
    • Koruyucu faktörlerin saptanması.
  • Çözüm odaklı psikoterapide amaç oluşturma yöntemleri ve soru örnekleri
    • Mucizevi soru,
    • Derecelendirme soruları,
    • Geleceği okuma tekniği.
  • Çözüm odaklı psikoterapide ödev verme
  • Çözüm odaklı psikoterapinin çift ve aile danışmanlığında kullanılması
  • Çözüm odaklı psikoterapide sık kullanılan soru çalışmaları
  • Çözüm odaklı psikoterapide terapötik kartların kullanılması
  • Çözüm odaklı psikoterapi temelli örnek vaka analizi, tekniklerin uygulaması ve seans izleme/video kayıtları izleme çalışmaları.

Eğitmen :

Doç. Dr. Durmuş Ümmet :

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında 2003 senesinde tamamladı. Aynı üniversitede Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık A.B.D.'da yüksek lisans (2007) ve doktora eğitimlerini (2012) tamamladı. 2018 yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim alanında Doçent Oldu. Halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmakta, lisans ve lisans üstü dersler yürütmektedir. Başlıca çalışma alanları içinde pozitif psikoloji kavram ve uygulamaları, post modern ekoller, aile danışmanlığı, bireysel ve aile vaka süpervizyonu gibi konular bulunmakta ve bahsi geçen alanlarda uluslararası ve ulusal birçok yayını bulunmaktadır.

Sertifika / Katılım Belgesi :

Eğitimi tamamlayan katılımcılara, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi  tarafından katılım sertifikası verilir.

Devam Zorunluluğu :

Eğitimde %80 devam zorunluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.

Gerekli Belgeler :

Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Ön Yüzü)

İletişim Bilgileri :

izusem@izu.edu.tr

Notlar :
  • İZÜ mensup, mezun ve öğrencilerine kontenjan dahilinde indirim imkanı sağlanmaktadır.
  • Bu Eğitim "Senkron Uzaktan Eğitim" yöntemiyle verilmektedir.
  • Senkron Uzaktan Eğitimlerimiz MICROSOFT TEAMS programı üzerinden yapılmaktadır.
  • Katılımcılarımızın bu eğitime katılabilmeleri için MICROSOFT (hotmail, outlook vs.) hesapları olmalı ve bilgisayarlarında MICROSOFT TEAMS programı yüklü olmalıdır.
  • Program bilgisayarınızda mevcut değil ise aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz:
  • MICROSOFT TEAMS üzerinden İZÜSEM Senkron Uzaktan Eğitimine erişmek ve/veya kullanmak için gerekli tüm bilgisayar donanımının ve internet iletişim donanımlarının temin ve bakımını sağlamak KATILIMCI'nın sorumluluğundadır.
  • Web sitemizde bulunan tüm online eğitimler, fotoğraf, video ve yazılar üzerindeki haklar; 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu, 554 sayılı endüstriyel tasarımların korunması hakkında kanun hükmünde kararname, 556 sayılı markaların korunması hakkında kanun hükmünde kararname, hükümleri uyarınca korunmaktadır. İZÜSEM  web sayfasında duyurulan ve açılan tüm online eğitimlerin digital kayıt ve derslerde kullanılan materyallerinin tamamı veya bir bölümü İZÜSEM'den izin alınmadan kullanılamaz, dağıtılamaz, kopyalanamaz, kaynak gösterilerek dahi yayımlanamaz. Web sayfalarımızı kullananlar ve online eğitim alan tüm katılımcılar telif hakkı konusunda yukarıda belirtilen tüm yükümlülükleri kabul etmiş sayılırlar.
  • Yetkili devlet kurumlarınca Covid-19 pandemisi dolayısıyla  sokağa çıkma yasağı vb tedbirlerin ilan edilmesi durumunda duyuruda olan program takvimlerinde değişikliğe gidilebilecektir.
  • İZÜSEM, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
  • İlgili programın kontenjanı sınırlı olduğundan, İZÜSEM tarafından kesin kayıt hakkı tanınan ve eğitim programı ödemesini gerçekleştiren katılımcılardan; ilgili programın başlama tarihinden 2 hafta öncesine kadar İZÜSEM'e programa katılamayacağına dair yazılı başvuruda bulunanlar hariç, katılımcının programa katılıp katılmamasına bakılmaksızın herhangi bir geri ücret ödemesi yapılmayacaktır.
  • Hafta içi - Hafta sonu eğitim grupları kesin kayıt döneminde katılımcı sayısına göre belirlenecektir.

Ön Kayıt İçin Tıklayınız