Boray Tekniği İle İngilizce Öğrenme Programı

Kimler Katılabilir

Her seviyeden İngilizce öğrenmek isteyen katılabilir.

Eğitim Süresi

48 Saat

Son Başvuru Tarihi

10 Şubat 2020

Eğitim Gün ve Saatleri

17 Şubat 2020 - 24 Mart 2020 tarihleri arasında
Her Pazartesi - Salı günleri
18:30 - 22:30 saatleri arasında

Eğitim Ücreti

1300₺ (İZÜ Öğrenci ve Mensuplarına indirimli 750₺)

Eğitimin Amacı

İngilizceyi özgün bir yöntemle özellikle konuşmayı önceleyerek dinleme, anlama ve yazma gibi bütün yeteneklerin eğlenceli bir şekilde geliştirilmesi, ses kaydı ile kırılma yaşatıp farkındalık yaratmak, özgüven kazanmak, aktif dinlemek, İngilizce düşünmek ve rahat konuşmayı sağlamaktır.

Eğitim Yeri :

İZÜ Altunizade Yerleşkesi

Eğitim İçeriği :

• Ses kaydı ile kırılma yaşatıp farkındalığı arttırmak.
  • Özel vurguları görselleştirilmiş metinlerde sesli okuma çalışmaları.
  • Konuşma değil aslında düşünme zorluğu yaşıyoruz. Bunun nedenleri.
  • Konuşmada zorlananlar aslında dinlemede ve eşli konuşmalarda ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. It takes two to tango'nun iyi algılanması ve “Active Listening” çalışması ile bu durumun aşılması.
  • Eşli “Clap Talking” ve tek olarak “Doğru Sıralamada Düşünüp Konuşma” gibi çalışmalarla hemen ve KALICI sonuç almak. Balık tutmayı öğrenmek.
  • “Jungle Circle” ve “Stations” gibi grup çalışmalarıyla eğlenceli bir şekilde grup içinde konuşarak özgüven kazanmak.
  • “Cümleyi bir birim olarak algılamak ve kullanabilmek” “heceleme kötü alışkanlığının” panzehiridir.
  • “Stressed Sketch” (vurguların görsel olarak belirtildiği özel metinler) çalışmalarında cümlenin müzikli, tonlamalı ve vurgulu bir diyalogla konuşulmasının önemi.
  • Anlaşılabilir konuşabilmenin aksanlarla karıştırılmamasının önemi.
  • Renkli konuşmak (değişik kalıpları ve dilbilgisini kullanmak…) en başından edinilmesi gereken basit bir alışkanlıktır. Bu yapılmadığı için “Go, Come, Play Like Sendromu” konuşmaları sıkıcı ve banal kılmaktadır. Maalesef korkunç bir motivasyon eksikliğine ve öğrenilmiş çaresizlik durumuna da yol açmaktadır.
  • Özel seçilmiş, bizim aklımızın ihtiyaç duyduğu günlük hayatta sıklıkla kullanılan 1000 cümlenin özel kelime ve hece vurgulu listesi ile tanışmak. Bunların nasıl öğrenileceği, pekiştirileceği ve kullanılacağı.
  • Günlük hayatta sıklıkla kullanılan fiillerin önem sırasına göre grup çalışmalarında konuşarak pekiştirilmesi ve doğru hece vurguları.
  • Bizim aklımızın ihtiyaç duyduğu konulara dair “vurguları görsel olarak hazırlanmış soru – cevap çıktılarıyla eşli konuşma çalışmaları”.
  • Gramerin ana gövde ve konularının özel hazırlanmış çıktılarla “İstasyon Çalışmalarında” grup olarak konuşarak eğlenceli bir şekilde öğrenilmesi.
  • “Kişisel Paragraf” çalışması ile herkesin kendi seviyesinin belirlenmesi. Sonrasında hataların düzeltilerek kişinin ihtiyacı olan dilbilgisi ve kelimelerin öğrenilmesi.

Eğitmen :

Taner Boray

Sertifika / Katılım Belgesi :

Programda başarılı olan katılımcılar İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.

Devam Zorunluluğu :

Eğitimde %80 devam zorunluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.

Gerekli Belgeler :

• Kimlik Fotokopisi

İletişim Bilgileri :

izusem@izu.edu.tr

Notlar :
  • Boray Tekniği ile ilgili yazılmış makaleye link üzerinden ulaşabilirsiniz. ( https://bit.ly/2lvuBKP )
  • İZÜSEM, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
  • İlgili programın kontenjanı sınırlı olduğundan, İZÜSEM tarafından kesin kayıt hakkı tanınan ve eğitim programı ödemesini gerçekleştiren katılımcılardan; ilgili programın başlama tarihinden 2 hafta öncesine kadar İZÜSEM'e programa katılamayacağına dair yazılı başvuruda bulunanlar hariç katılımcının programa katılıp katılmamasına bakılmaksızın herhangi bir geri ücret ödemesi yapılmayacaktır.
  • Hafta içi ve hafta sonu eğitim grupları kesin kayıt döneminde katılımcı sayısına göre belirlenecektir.

Ön Kayıt İçin Tıklayınız