Diksiyon ve Etkili Konuşma Sertifika Programı

Kimler Katılabilir

Lise, üniversite, yüksek lisans, doktora mezunları/öğrencileri Özel hayatında ve iş hayatında iletişim problemleri çeken, işini konuşarak icra eden, meslek hayatında öne çıkmak isteyen ve Türkçeyi etkin konuşmak isteyen herkes katılabilir.

Eğitim Süresi

18 saat (2 Saat Teorik, 16 Saat Pratik)

Son Başvuru Tarihi

27 Ekim 2021

Eğitim Gün ve Saatleri

05 Kasım – 10 Aralık 2021
her Cuma günü 17:00 - 20:00

Eğitim Ücreti

Genel Katılım: 750₺, Öğrenci: 600₺

Eğitimin Amacı

Türkçeyi kurallarına uygun, anlaşılır, akıcı ve etkili konuşmak. İfade yeteneğini geliştirmek

Eğitim Yeri :

İZÜ Altunizade Yerleşkesi

Eğitim İçeriği :

İşitilebilirlik

Doğru nefes,

Sesin şiddeti,

Ses sağlığı,

Açıklık

Doğru ses ve sesletim

Sözcüklerin doğru telaffuzları,

İstanbul’a mahsus söyleyiş özellikleri,

Akıcılık,

Asalak sesler,

Konuşmanın ritmi,

Durak

Vurgu ve tonlama

Kelime ve cümle vurgusu,

Konuşmanın melodisi,

Teatral metin yorumlama

Şiir, hikâye, masal, haber seslendirme

Topluluk Önünde Konuşma

Repertuar hazırlığı,

Hazırlıklı ve doğaçlama konuşma pratikleri,

Sahne hakimiyeti,

Eğitmen :

Nur Haktan

Hitabet eğitmeni, program sunucusu Nur Haktan 1987 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. 1993 yılından bu yana İstanbul’da ikāmet ediyor.

2000 yılında mikrofon ile tanıştı. Çeşitli radyolarda küçük yaşına rağmen spiker olarak görev yaptı. 2003 yılında özel bir tiyatro topluluğuna girdi. 2005 yılında yapılan İstanbul Liseler Arası İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması Birincisi olduktan sonra çeşitli belediye ve kurumların tercih ettiği sunucu haline geldi.

2008 yılında “Haydi Çocuklar” isminde çocuk şarkıları kategorisinde albüm çıkardı. Çeşitli televizyon ve radyolarda farklı kategorilerde programlar hazırlayıp sundu ve sunmaya devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan sanatçı, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sosyoloji Bölümünde lisans, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisansını ikmal ediyor.

Bakanlıklar, siyasi partiler, yargı kurumları, belediyeler, üniversiteler ve özel kuruluşların bünyesinde farklı zamanlarda sunum, hitabet eğitimi ve danışmanlık hizmetleri veren Nur Haktan evli ve iki çocuk babasıdır.

Sertifika / Katılım Belgesi :

Eğitim sonunda performans sınavı uygulanacaktır.

Program sonunda katılımcılar İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.

Devam Zorunluluğu :

Sertifika programlarında %80 devam zorunluluğu vardır.

Gerekli Belgeler :

TC Kimlik Fotokopisi (ön yüz)

İletişim Bilgileri :

izusem@izu.edu.tr

Notlar :
  • İZÜ mensup, mezun ve öğrencilerine kontenjan dahilinde indirim imkanı sağlanmaktadır.
  • Yetkili devlet kurumlarınca Covid-19 pandemisi dolayısıyla  sokağa çıkma yasağı vb tedbirlerin ilan edilmesi durumunda duyuruda olan program takvimlerinde değişikliğe gidilebilecektir.
  • İZÜSEM, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
  • İlgili programın kontenjanı sınırlı olduğundan, İZÜSEM tarafından kesin kayıt hakkı tanınan ve eğitim programı ödemesini gerçekleştiren katılımcılardan; ilgili programın başlama tarihinden 2 hafta öncesine kadar İZÜSEM'e programa katılamayacağına dair yazılı başvuruda bulunanlar hariç, katılımcının programa katılıp katılmamasına bakılmaksızın herhangi bir geri ücret ödemesi yapılmayacaktır.
  • Hafta içi - Hafta sonu eğitim grupları kesin kayıt döneminde katılımcı sayısına göre belirlenecektir.

Ön Kayıt İçin Tıklayınız