Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Hârezmî Eğitim Modeli Yıl Sonu Şenliği’, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Küçükçekmece genelinde 46 okuldan 66 ekibin katıldığı ‘Hârezmî Eğitim Modeli Yıl Sonu Şenliği’ İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Müze Salonunda düzenlenen açış programında 2010 yılında İstanbul’da beş okulda başlayan ve bugün ülke genelinde 392 okulda uygulanan ‘Hârezmî Eğitim Modeli’ hakkında bilgi verildi. Öğrencilere çok boyutlu düşünme, problem çözme ve üretme becerisi kazandırmayı hedefleyen ‘Hârezmî Eğitim Modeli’, ‘İnsan için birlikte düşün, tasarla, üret’ sloganıyla yürütülüyor. Projede öğrencilere farklı branşlarda dört öğretmen eşlik ediyor. Anasınıfından itibaren her seviyede ilk öğretim okulunda uygulanan eğitim modeli, çocuklara her problemi çözebileceklerine dair özgüven kazandırmayı hedefliyor.
ÇIKRIKÇI: İZİN VERİLDİĞİNDE ÇOCUKLARIMIZ YAPIYOR
Şenliğin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Hârezmî modelinin okullarda gelişim ve dönüşümün başlangıcı olduğunu belirtti. Çıkrıkçı, “2010 yılında başlatılan programla ülke genelinde tüm okullar teknik altyapıya kavuşturuldu. Günümüzde Anadolu’nun en ücra köşesinde bile bu altyapı var. İzin verildiğinde çocuklarımız yapıyor. Hepimiz buna şahit olduk” dedi.
ACAR: İLİMLERİ KATEGORİZE ETMEK DOĞRU DEĞİL
Konuşmasına ünlü Müslüman ilim adamını tanıtarak başlayan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da Türklerin ve Müslümanların bu coğrafyadaki varlığının her alanda güçlü olmalarına bağlı olduğunun altını çizdi. “Bir milletin her alanda başarılı olması sağlıklı bir özgüven gerektirir.” diyen Acar, ilimleri dini ve dini olmayan diyerek kategorize etmenin doğru olmadığını, zihinsel ve bilimsel bölünmeleri gidererek yol alınması gerektiğini hatırlattı.
Şenlik kapsamında öğrencilerin hazırladığı ‘Sanata Karşı Önyargılar’, ‘Teknoloji Bağımlılığı’, ‘Hayvanların Yaşadığı Problemler’, ‘Şiddet İçerikli Oyunların Olumsuz Etkileri’, ‘Siber Zorbalık’ gibi konularda eğlendirirken öğreten projeler de sergilendi.