1. Uluslararası Öğretim ve Öğrenme Bilimi Kongresi Başladı


18.04.2025

İZÜ Öğretim ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İZÜ ÖGEM) tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Öğretim ve Öğrenme Bilimi Kongresi", Abdullah Tivnikli Konferans Salonunda başladı.

Kongreye İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Güney ve Prof. Dr. Erhan İçener, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ÖGEM Müdürü Doç. Dr. Kâmil Arif Kırkıç ile yurt içi ve yurt dışından akademisyenler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, yapay zekâ ve dijitalleşmenin risklerine dikkat çekerek, öğrenme süreçlerinin çok yönlü ele alınması gerektiğini anlattı. Rektör Acar konuşmasında şunları söyledi: “Farklı teknolojilerle beraber, kişinin kendini geliştirmesi konusunda riskler de ortaya çıktı. Yapay zekâyla beraber, bilim insanlarının araştırmalarının ne ölçüde gerçekten araştırmacılar tarafından yapıldığı konusunda artık emin olamıyoruz. Özellikle dünyada genç işsizlik oranı, yetişkinlerin en az iki katı. Akıllı teknolojiler, zihinsel potansiyelimize de eşlik ediyor olacak. Belki iş bulma imkânı olmayacak. Bu nedenle, eğitim alanında şu anki yöntemlerle işlerimizi yürütüyor olmak pek mümkün görünmüyor. Özellikle öğrenme meselesini, bu dijital çağda her olasılığı hesaba katarak değerlendirmek zorundayız.”

KONGRE HAFTA SONUNDA ÇEVRİM İÇİ OTURUMLARLA DEVAM EDECEK

Günün ilk konuşmacısı Prof. Dr. Münevver Çetin, “Yükseköğretimde Dijital Ekosistem: Akademisyenlerin Değişen Rolü ve Yeni Nesil Öğretim Yöntemleri” başlıklı sunumuyla dijital dönüşümün yükseköğretimdeki etkilerine dikkat çekti. Prof. Dr. Tuncay Dilci ise “Sorunlu Dijital Nesne Kullanımı” konulu konuşmasıyla dijital araçların bilinçli kullanımına dair bilgiler aktardı. Prof. Dr. Selçuk Beşir Demir de “SSCI-SCI Dergilerde Yayın ve Yazım Sürecinde Yapılan Hatalar ve Çözüm Önerileri” başlıklı sunumuyla akademik yayın sürecine ışık tuttu. Eş zamanlı olarak yapılan paralel oturumlarda farklı üniversitelerden katılımcılar, öğretim ve öğrenme süreçlerine yönelik akademik çalışmalar sundu. Kongre, 19-20 Nisan tarihlerinde çevrim içi oturumlarla devam edecek.



  • 5
  • 1
  • 2
  • 4
  • 3