SYG MED, "En İyi 10 KBB Çözümü" Arasında Yer Aldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Zaim Teknopark’ta faaliyet gösteren olan SYG MED, "En İyi 10 KBB Çözümü" arasında yer aldı.

Amerika’nın önde gelen ve tıp konusunda yenilikleri haberleştiren MedHealth Review dergisi, SYG MED'in Vertigo tedavisi teknolojisiyle “The top Ear Nose Throat Solution Providers 2024” listesinde yer aldığını duyurdu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tarık Özkul’un kurucularından olduğu Stratejik Yenilikçi Girişimler firması altındaki SYG MED şirketi tarafından; Kristal Kayması Tedavisine (BPPV) yönelik geliştirilen Vertigo Tedavi Robotu teknolojisi, dünyada bir ilk olma özelliği taşıdı.  Bu sebeple, uluslararası GMDN ajansı tarafından türünün ilk örneği olması dolayısı ile Amerika'da ses getiren cihaza yeni bir kategori ataması yapıldı.

KBB alanında uluslararası alanda sağlık hizmetlerine yönelik katkıların vurgulandığı MedHealth Review dergisi duyurusunun detaylarında, hasta bakımını geliştirme konusundaki kararlılıkların, ileri teknolojiler ve hasta odaklı yaklaşımlar misyonuyla örtüştüğü aktarıldı.

Ayrıca SYG MED'in, Çözüm Sağlayıcısı 2024 listesinde, hasta sonuçlarını iyileştiren ve bakım standardını geliştiren yüksek kaliteli KBB çözümleri sunmaya olan bağlılıklarından etkilenildiğinin altı çizildi.

Dünya çapında dikkat çeken çalışmaya ilişkin, MedHealth Review dergisinin açıklamalarında "SYG MED'in En İyi 10 KBB Çözüm Sağlayıcısı 2024 listesine girme potansiyelinin KBB sağlık hizmetleri alanındaki örnek performanslarıyla, bu ödül için en iyi adaylar arasında görmekten onur duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Toplamda nüfusun %4 ünü etkileyen bir hastalık olan Kristal Kayması Vertigo yüzünden, her sene dünya toplumunun %1.4 gibi bir kısmı ACİL servisi ziyaret ettiği ortaya çıktı. Tanısı ve tedavisi zor olan bu hastalığın tedavisinde ACİL serviste hata oranı ise %80 gibi olağanüstü yüksek bir oran olarak kayıtlara geçti. Literatüre göre hastalar tedavi oluncaya kadar ortalama 7 defa hastaneye gitti. Bazı hastalarda ise tedavi süresi 70 aya kadar çıktı. İlaç tedavisi olmayan bu hastalığın tek tedavi yöntemi ise hastanın başına yapılan manevralar oldu.

SYG MED tarafından geliştirilen Robotik Tedavi Sistemiyle ise Kristal Kayması hastalarının tedavi süresi ortalama olarak 20 dakikaya kadar indi. Klinik çalışmada başarı oranı da %96,7 olarak ortaya çıktı.

Aynı zamanda bu olağanüstü başarı oranı, tüm dünyada yankı uyandırdı. Geçtiğimiz yıl da ABD merkezli “Create the Future” ödülü organizasyonu tarafından dünyanın en önemli 100 teknolojisi arasına girdi.

Kristal Kayması hastalığı yüzünde ABD de yılda 5,5 milyon hasta Acil servisi ziyaret ediyor ve bu durumun sağlık sistemine maliyeti 4,4 milyar USD yi buldu. Avrupa’da bu maliyet 3,2 milyar Euro civarında... Türkiye'de bu hastalık yüzünden yılda 1,28 milyon kişi Acil servise gitti. Hastalara verilen ilaçların maliyeti yılda 160 milyon TL civarında olduğu verilerle ortaya çıktı.  Tedavi cihazı bu maliyetleri indirdiği gibi iş gücü kaybına da engel olduğu ortaya kondu. Oranlar ve maliyetler göz önüne alındığında SYG MED'in Vertigo tedavisi teknoljisinin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

MEDHEALTH-7x5