Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim GÜLSEREN’ in yürütücüsü olduğu, İZÜ Laboratuvarlar Koordinatör Yardımcısı Yük. Kim. Bilal ÇAKIR’ ın araştırmacı olarak yer aldığı “Kararlılığı Arttırılmış Enkapsüle Aroma Ürünlerinin Üretilmesi ve Gıda Ürünlerinde Kullanım Potansiyelinin Değerlendirilmesi” başlıklı Ar-Ge projesi, TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı çerçevesinde desteklenmeye uygun görüldü.
Çalışma hakkında İZÜ TTO'ya bilgi veren İbrahim GÜLSEREN, SELUZ KİMYA KOZMETİK TİC. VE SAN. A.Ş. ’nin proje ortağı olarak yer aldığı proje sonucunda firmanın gıda sektörüne yönelik pazarlamakta olduğu mevcut bazı ürünlerinin performansının ve kararlılığının arttırılmasının ön görüldüğünü açıkladı. Bu sayede iç ve dış pazarlarda söz konusu ürünlerin ticari potansiyelinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi.