İZÜ GreenMetric Sıralamasında Bu Yıl 79 Basamak Yükseldi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, saygın kuruluşlar tarafından yapılan uluslararası değerlendirmelerdeki yükselişine bu yıl da devam ediyor. UI GreenMetric tarafından yapılan değerlendirmede İZÜ, 2022 yılında 79 basamak yükselerek, 335'inci sırada yer aldı.
Dünyanın seçkin üniversitelerini incelemeye alan UI GreenMetric tarafından yapılan sıralamada üniversitelerin sürdürebilirlik, kaynakların etkin ve verimli kullanımı, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım, eğitim ve araştırma alanları değerlendirildi.
2010 yılında kurulan ve 2011 yılında eğitim-öğretim hayatın başlayan İZÜ, 2019 Dünya Greenmetric Üniversiteler sıralamasında ilk 500’de yer alarak 496. olmuştu. Çalışmalarını sürdüren İZÜ 2020 yılında aynı değerlendirmede 78 basamak yükselerek, listede 418'inci olmuştu.

2022 yılında da çalışmalarıyla büyük bir ivme yakalayan İZÜ, karşılığını yine bir başarıyla elde etti. Bu yıl Greenmetric sıralamasında 79 basamak birden yükselen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 335'inci sıraya yerleşerek, başarısını katlayarak devam ettirdi.