Üniversitemiz öğrencilerinden Gökdeniz Öztürk, Antalya'da düzenlenen, "Avrupa Kempo Şampiyonası"nda altın madalya kazandı. Full Kempo 90 Kiloda Avrupa Şampiyonluğu kazanan Öztürk, Semi Kempo 85 Kilo ve Submission 85 Kiloda 3'üncü oldu.
Antalya Kemer'de 24 - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen "Avrupa Kempo Şampiyonası"na 19 ülkeden 480 sporcu katıldı. Sporcular, "Full Kempo, Semi Kempo ve Submission" kategorilerinde yarıştı. Öğrencimiz Gökdeniz Öztürk, Full Kempo'da Avrupa Şampiyonu olurken, Semi Kempo ve Submission kategorilerinde 3'üncü oldu.
Duygularını ifade eden Öztürk, "24 - 26 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılan Türkiye Kempo Şampiyonası'nda şampiyon olarak bir kez daha milli takımda yer almaya hak kazandım. Böylece yaklaşık 4 aylık yarışma hazırlık sürecime başladım, bu sürecin henüz yarısındayken antrenman esnasında sağ el bileğimdeki Triangular Fibrocartilage Complex yırtıldı. Hastanedeki kontroller sonucunda doktorlarım ameliyat olmam gerektiğine karar verdi fakat hazırlık sürecimi tamamlayıp yarışmak istediğimi ve yarışmadan sonra ameliyat olabileceğimi dile getirdim. Sakatlığımın daha kötü hale gelmesini göze alarak yarışma ve hazırlık sürecime sağ elimi kullanmadan devam ettim. Her ne kadar istediğim gibi bir süreç geçiremesem ve tam anlamıyla hazırlanamasam da güzel bir şekilde hazırlığımı tamamladım. Geriye yalnızca yola koyulup ülkemi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil etmek kalmıştı. Yarışmanın yapılacağı otele varıp odama yerleştim ardından kayıtlar için son adım olan tartı ve sağlık kontrolüne girdim. Tüm kontrollerden sonrunsuz bir şekilde geçtim. Kura ve eşleşmeler yapıldıktan sonra antrenörümle gerekli görüşme ve toplantıları gerçekleştirdik. Akabinde bileğim için gerekli tedbirleri alıp sırasıyla gün gün Submission, Semi Kempo ve Full Kempo müsabakalarına çıktım. Sakatlığım, antrenmanlar ve hazırlıktaki diğer faktörler beni zorlasa ve kimi zaman ağrılar sebebiyle günü ilaçlar sayesinde kapatsam da tüm bu süreci güzel anılar ve dereceler ile tamamladım. Sürecin sonunda ülkem ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi adına birisi altın diğer ikisi bronz olmak üzere toplam üç madalya kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm bu süreçte her zaman yanımda olan beni çalıştıran, sportif anlamda yetiştiren başarılı olmam için elinden gelen her şeyi yapan antrenörüm Ekrem Avşar'a, beni bu yaşıma kadar getirip yetiştiren hiç bir zaman desteğini esirgemeyen aileme ve yarışmaya katılmam konusunda elindeki imkanları bana sunup destek olan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne ne kadar teşekkür etsem az" dedi.