Tasavvuf Ana Bilim Dalı Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi (İSTAM) ev sahipliğinde, 29 Ekim 2022 tarihinde “Tasavvuf Ana Bilim Dalı Koordinasyon Toplantısı” ülkemizin farklı üniversitelerindeki Tasavvuf Ana Bilim Dalı başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşması, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı ve İSTAM başkanı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz yapmış olduğu konuşmada Üniversite, İslami İlimler Fakültesi ve İSTAM hakkında bilgilendirmede bulunarak toplantının ehemmiyetine değindi.

Toplantıda iki ayrı panel yer aldı. "Tasavvufî Bilginin ve Tasavvufî Aidiyetin Bağlayıcılığı" konulu panel, Doç. Dr. Ahmet Murat Özel’in oturum başkanlığında, Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, Prof. Dr. Ahmet Ögke ve Prof. Dr. Ömer Yılmaz’ın sunumlarıyla; ikinci panel ise "Meclis-i Meşayih Defterleri" başlığıyla Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz’ın başkanlığında, Prof. Dr. İsmail Kara, Doç. Dr. Ayhan Işık, Dr. Esra Yıldız ve Meliha Aydınlı’nın sunumlarıyla gerçekleştirildi. Program Doç. Dr. Mehmet Öncel ve ekibinin musiki dinletisiyle nihayete erdi.

DSC_7903 DSC_7918 DSC_7924 DSC_7988 DSC_8038