Teknoloji Sohbetleri "Blok Zincir 101" ile Başladı

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde düzenlenen Teknoloji Sohbetleri, "Blok Zincir 101" programıyla başladı. Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaplan, BlokChain’in teknik yapısı, uygulama alanları ve kullanılan yazılımlardan bahsetti.

Üniversitemiz Nizamülmülk Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İsmail Küçük yaptı. Fakülte bünyesinde başlayan ve yoğun ilgi gören Teknoloji Sohbetleri programlarının devam edeceğinin söyleyen Prof. Dr. Küçük, üniversitemizin Blok Zincir laboratuvarından bahsederek, teknolojik alt yapılarımıza  ve yapılan çalışmalara dikkat çekti. Prof. Dr. İsmail Küçük, “Yapılabilecek potansiyel işler var ve fakülte olarak desteğe hazırız” diyerek, açılacak proje imkanlarında yer alması için öğrencilerimize önerilerde bulundu.
Açılış konuşmalarının devamında Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kaplan, BlokChain’in teknik yapısı, uygulama alanları ve kullanılan yazılımlardan bahsetti. Dr. Kaplan Blok Zincirinin temeli “güven unsurunu insanlardan alıp makinelere vermeye dayalı” dedi.

Ffhhw2fXgAMXuAt Ffhhw2kXgAQRxYi Ffhhw2pWYAEpPoS Ffhhw2fXgAE3C7d