İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
7417 Sayılı Kanun Kapsamında Af Başvurusu Yapacak Adayların Dikkatine
05 Temmuz 2022 tarih ve 31887 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 7417 Sayılı Kanunun 35 inci maddesi ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen (“Öğrenci Affı” olarak adlandırılan) Geçici 83 üncü madde hükümlerine göre; 5 Temmuz 2022 tarihinden önce ilişiği kesilen ve 05 Temmuz 2022 tarihinden itibaren en geç 4 ay içinde (07 Kasım 2022 tarihine kadar) Üniversitemize başvuran ve gerekli şartları karşılayan öğrencilerimiz; ilgili kanun hükümleri, YÖK Uygulama Esasları ve aşağıdaki açıklamalar çerçevesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenime başlayabileceklerdir.
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun Geçici 83’üncü maddesinde öngörülen başvuru süresi içinde mücbir sebeplerle başvuramayanlar, mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir ay içinde, sağlık nedenleri ile başvuramayanlar ise buna ilişkin heyet raporunu 05 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar ibraz etmeleri halinde bu kanundan yararlanabileceklerdir.
Af Başvurusu Yapabilecek Adaylar
Üniversitemiz lisans ve lisansüstü programlarının hazırlık dâhil bütün sınıflarında öğrenim gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği 05 Temmuz 2022 tarihine kadar;
- Her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler,
- Kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar,
- Bir lisans programından ön lisans diploması alarak ayrılanlar,
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç dört ay içinde (Son başvuru Tarihi 07 Kasım 2022 saat 17:00) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na veya Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sekreterliğine bir dilekçe ile başvurarak af hakkından yararlanabilecektir.
Üniversitemiz akademik takvimi göz önünde bulundurularak; Aftan yararlanarak 26 Eylül 2022 tarihi mesai bitimine kadar kayıt yaptıran öğrenciler 2022-2023 Güz Döneminde, bu tarihten sonra başvuranlar ise 2022-2023 Bahar Döneminde öğrenimlerine başlayabilecektir.
Öğrenim ücretlerinin ödenmesi
Aftan yararlanarak Üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler ilgili dönem/yıl için Mütevelli Heyet tarafından belirlenen öğrenim ücretini veya ders, tez/proje, seminer, yeterlik, AKTS kredi ücretlerini; aşağıda belirtilen esaslara göre öderler.
Üniversite tarafından af kapsamında verilecek yerleştirme bursları, indirimleri ve süreleri
Aftan yararlanarak lisans programlarına kayıt yaptıran öğrenciler, ilişiği kesilmeden önceki yerleştirme burs veya indirimlerinin bir alt derecesinin öğrenim ücretini öderler. Buna göre; ilişiği kesilmeden önce %100 Burslu öğrenim gören öğrencinin indirim oranı %75, %75 İndirimli öğrencinin oranı %50, %50 İndirimli öğrencinin oranı ise %25 olarak uygulanır. İlişiği kesilmeden önce “%25 indirimli” ve “Ücretli” olarak yerleştirilen öğrenciler ise, ilgili program için belirlenen ücreti indirimsiz olarak öderler.
Aftan yararlanarak lisansüstü programlarına kayıt yaptıran öğrencilere ise Üniversite Mütevelli Heyetince ilgili dönem/yıl belirlenen ders, tez/proje, seminer, yeterlik, AKTS kredi ücretleri üzerinden %50 oranında indirim yapılır.
Aftan yararlanarak kayıt yaptıran öğrenciler Üniversite tarafından af kapsamında verilen yerleştirme bursu/indirimi, şehit/gazi bursu/indirimi ile personel bursları/indirimleri haricindeki diğer burs ve indirimlerden (Lisansüstü Bursları, Lisansüstü Kurum Kuruluş - Protokol Bursları, Derece Bursları, Tercih Bursları, Konukevi/Yurt Bursları, Kardeş/Eş İndirimleri vb. burslar ile diğer Nakit Burslar) yararlanamaz.
Aftan yararlanarak kayıt yaptıran öğrencilere Üniversite tarafından af kapsamında verilen yerleştirme bursu/indirimi öğrencinin kayıtlı olduğu programın yalnızca normal öğrenim süresi için verilir, varsa bilimsel hazırlık sınıfı ile yabancı dil hazırlık sınıfının bir yılı da “normal öğrenim süresi”ne eklenir.
Aftan yararlanarak kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenim süreleri ile burs ve indirim süreleri intibak ettirildikleri sınıf dikkate alınarak hesaplanır.
7417 Sayılı Kanunun 35 inci maddesi ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 83 üncü maddesi kapsamında yatay geçiş yapacak olanlar;
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun Geçici 83 üncü maddesinden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı, giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir. Yatay geçiş için ayrıca kontenjan şartı aranmayacaktır.
Bu kapsamda Üniversitemiz programlarına yatay geçiş başvuruları 30 Aralık 2022 tarihine kadar yapılabilecektir, bu tarihten sonra “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
Yatay geçiş başvurusunda bulunacak adayların en geç 30 Aralık 2022 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına veya Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sekreterliğine şahsen veya kanuni temsilcisi aracılığıyla müracaat etmesi gerekmektedir.
Üniversitemizin lisans ve lisansüstü düzeyindeki programlarına belirlenen esaslar çerçevesinde 26 Eylül 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar yatay geçiş başvurusunda bulunanlar, öğrenimlerine 2022-2023 Güz Döneminde, 27 Eylül 2022- 30 Aralık 2022 tarihleri arasında yatay geçiş başvurusunda bulunanlar ise öğrenimlerine 2022-2023 Bahar Döneminde başlatılacaklardır.
Üniversitemizin lisans ve lisansüstü programlarına belirlenen esaslar çerçevesinde yatay geçiş yoluyla kayıt yaptıracak öğrencilere, Üniversite Mütevelli Heyetince ilgili dönem/yıl için belirlenen ücret üzerinden %25 oranında indirim uygulanır.
Aftan Yararlanamayacaklar:
- Terör suçu ile kasten öldürme suçlarından (madde 81, 82 ve 83), işkence suçundan (madde 94 ve 95), eziyet suçundan (madde 96), cinsel saldırı (madde 102), çocukların cinsel istismarı (madde 103), uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan (madde 188) mahkum olanlar ile sahte belge sebebiyle kaydı iptal edilenler,
- Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler,
- Son başvuru tarihine kadar (07 Kasım 2022 saat 17:00) kanun hükmünden yararlanabilmek için müracaat etmeyenler,
Af hakkından yararlanamayacaktır.
Başvurular şahsen, noter onaylı vekaletname veya posta yolu ile yapılabilecektir. Elektronik posta yoluyla yapılan başvurular ile 07 Kasım 2022 tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Af başvurusu hakkında detaylı bilgi için:
Tel : 444 97 98
WahtsApp: 05529189798
E-Posta: bilgi@izu.edu.tr
Posta adresi: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı,
Halkalı Merkez Mah. Halkalı Cad. No:281 Küçükçekmece/İstanbul
Lisans programlarına başvuru formu için tıklayınız >>>
Lisansüstü programlara başvuru formu için tıklayınız >>>
7417 Sayılı Af Kanunu için tıklayınız >>>
7417 Sayılı Af Kanunu ile ilgili Senato Uygulama Esasları için tıklayınız >>>
7417 Sayılı Öğrenci Affı/Askerlik Durumu ile ilgili MSB yazısı için tıklayınız >>>
YÖK tarafından belirlenen 7417 Sayılı Af Kanunu Uygulama Esasları için tıklayınız >>>