İZÜ’ den Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Önemli Anlaşmalar

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi hoca, öğrenci ve mezunlarının akademik çalışmalarını sektörün önde gelen kurumları ile buluşturma amacıyla önemli işbirliklerine hız vererek resmiyet kazandırdı. Akademik projelerin desteklenmesi ve Ar-Ge çalışmalarının doğru şekilde yönlendirilmesini amaçlayan İZÜ, gıda sektörünün önemli aktörleri Yıldız Holding ve Kaanlar Grubu ile anlaşmalar imzaladı.

Yıldız Holding ile Geleceğe Dönük İş Birliği Anlaşması

Yıldız Holding ile yapılan görüşmelerde geleceğe dönük AR-GE ve inovasyon çalışmaları yapılması konusunda İZÜ ve Yıldız Holding’in ihtiyaçlarına istinaden ortak çalışmalar yapılması kararı alındı.

Yıldız Holding, başta İZÜ Helal Gıda Ar-Ge ve Mükemmeliyet Merkezi olmak üzere, Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik ile Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında üniversitenin çalışmalarına destek olacak. Yapılacak ortak çalışmalarda İZÜ öğrencileri ve hocaları görevler alacak. Holding bu alanlarda üniversitenin yapacağı çalışmalara güçlü destekler sağlayacak.

Kaanlar Grubu ile Ortak Projeler Gerçekleştirilecek

Gıda sektörünün Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Kaanlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde İZÜ Kampüsü’ne konuk oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut ile birlikte İZÜ akademisyenlerinin de katıldığı görüşmede kurumlar arasında ortak projelerin yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Görüşmede Kaanlar Gıda’nın uluslararası piyasada önemli bir aktör olmak adına süt ve süt ürünlerinde ileri inovasyon teknikleri ile çalışmalar yapmak istediği vurgulandı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi başta ileri inovasyon teknikleri olmak üzere yüksek lisans çalışmaları ile kuruma destek olacak. Ayrıca Moleküler Biyoloji ve Genetik, Gıda Mühendisliği ve Beslenme ve Diyetetik bölümleri ile ortak çalışmalar yapılacak.

Kaanlar Gurubu bu yıl faaliyete geçmesi beklenen Zaim Teknopark’ta da yerini alacak. Görüşmede İZÜ öğrenci ve mezunlarına staj ve istihdam konusunda öncelik verilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Üniversite-sanayi iş birliğinin ülkemiz için çok önemli olduğunu ifade eden İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, “İZÜ’de hoclarımızın ve öğrencilerimizin projelerini, Türkiye’nin en önemli sektör temsilcileri ile bir araya getiriyoruz. Yapacağımız akademik çalışmalara önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. İZÜ üniversite-sanayi iş birliği alanında öncü olacak çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Teknoparkımız faaliyete girecek. Burada da önemli çalışmalar yapılacak. Önemli firmalar ve girişimcilerin Zaim Teknopark ’ta yer almasını istiyoruz. Yapılan çalışmaların üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.