İZÜ Sürdürülebilirlik Alanında, İki Kategoride Dünyanın En İyi 200 Üniversitesi Arasında

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2021 yılında dünyada en önemli uluslararası derecelendirme kuruluşlarından biri olan “Times Higher Education (THE)”ın üniversiteleri Birleşmiş Milletler ’in 17 adet sürdürülebilir kalkınma hedeflerini (SDG) gerçekleştirme düzeyleri ve bu hedeflere ulaşma yolundaki katkıları açısından değerlendirdiği  listesinde iki farklı kategoride dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer aldı.
Gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek ortamı zedelemeden, bugünün ihtiyaçlarının karşılanması olarak tanımlanabilen ve giderek tüm dünyada her alanda artan öneme sahip olan  Sürdürülebilirlik (Sustainability) kavramı Üniversitelerin de en önemli ve öncelikli gündemlerinden birisi durumuna gelmiştir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin son yıllarda bu alandaki başarılı çalışmaları ulusal ve uluslararası alanda ödüllendiriliyor.
İZÜ, dünyanın saygın uluslararası derecelendirme kuruluşu olan “Times Higher Education (THE)” ın yaptığı değerlendirmede iki farklı kategoride dünyada en iyi 200 üniversite arasında yer aldı. Her üniversitenin en çok beş kategoride değerlendirmeye alındığı sıralama sonucunda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, “Yoksulluğa Son” ve “Sorumlu Üretim ve Tüketim” ana başlıklarında 2021 yılında dünya genelinde ilk 200 üniversite arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.
Ayrıca  Times Higher Education (THE) “The Impact Ranking 2021” genel sıralamasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 601-800 aralığında sıralamaya dâhil olma başarısını da gösterdi.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi  geçtiğimiz yıl da dünyanın seçkin üniversitelerinin sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric dünya sıralamasında, 2019 ve 2020’de dünyanın en iyi 500, Avrupa ve Asya’da da ilk 200 Üniversitesi arasında yer almıştı.
Gösterilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Üniversitemiz uluslararası alanda önemli bir başarıya daha imza attı. Uluslararası Yükseköğretim Sürdürülebilirlik sıralamasında dünyadaki tüm üniversiteler arasında iki kategoride ilk 200’de yer alabilmek on yıllık bir üniversite için gerçekten çok önemli bir başarıdır. İZÜ güzel bir ekip ruhu içinde emin adımlarla istikbale yürüyor ve her alanda ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı çalışmalara imza atıyor. Bize bu yolda güvenen, destek olan ve emeği geçen herkese, başta Vakfımız ve Üniversitemiz Mütevelli Heyet Üyelerimiz olmak üzere, tüm hocalarımıza, araştırmacılarımıza ve ekip arkadaşlarıma en içten şükranlarımı sunuyorum. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır. Rabbim Üniversitemizi ve Ülkemizi hep beraber daha nice güzel başarılara ulaştırsın” diye konuştu.