İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy Konser ve Tiyatro Oyunu ile Anıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı vesilesiyle “Yüz Akı İstiklal Marşı” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Programda Sanatçı Ender Doğan konseri ve Ahmet Yenilmez’in tiyatro oyunu sahnelendi. İSEFAM Abdullah Tivnikli Salonu’nda düzenlenen programı Covid-19 tedbirleri kapsamında kısıtlı sayıda öğrenci takip etti.

İZÜ Mehmet Akif Ersoy Sanat, Tarih, Edebiyat ve Medeniyet Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İZÜ Fikir Sanat Öğrenci Kulübü’nün İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yüz Akı İstiklal Marşı” etkinliği tiyatro ve müziği kampüste bir araya getirdi. Programda Sanatçı Ender Doğan, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerini icra etti. Etkinliğin devamında tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, “Gitme Ey Yolcu” oyununu sahneledi. Oyuncu Ahmet Yenilmez’in, Mehmet Akif Ersoy’u canlandırdığı “Gitme Ey Yolcu” oyunu sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. Programı İZÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, akademisyenler ve öğrenciler Covid-19 tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kuralları çerçevesinde izledi.

Sahnelediği oyunun ardından konuşan Oyuncu Ahmet Yenilmez, Prof. Sabahattin Zaim’in hayatında önemli bir yeri olduğuna değinerek “Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Prof. Dr. Sabahattin Zaim çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir insan. Onun adını taşıyan üniversitede olmak mutluluk verici” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un çok kıymetli bir şair olduğunu ifade eden Ahmet Yenilmez, “ İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy’un öğrencilik yaptığı Halkalı Ziraat ve Baytar Mektebi’nin bulunduğu yerde eğitim yapıyor. Bu çok önemli. Bu çerçevede Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yapılabilecek çok proje var. Ben bu konuda her zaman hazırım” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda İZÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı performansları ile beğeni toplayan Ender Doğan ve Ahmet Yenilmez’e plaket takdim etti

DSC_1241 DSC_1167 DSC_1177 DSC_1198 DSC_1163 EwiPZiAXMAsULWH EwiPi0TXEAQhk4q EwiPdLOW8AQqAoV