Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır’a Uluslararası Ödül

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır başarılı çalışmaları ile uluslararası alanda ödül toplamaya devam ediyor. Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır, bursiyer seçimini adayların bilimsel nitelikleri üzerinden gerçekleştiren ve başvurucuların üstün bilimsel vasıflara sahip olmasını arayan Alexander von Humboldt Vakfı tarafından tecrübeli bilim insanları bursu ödülüne layık görüldü.

Bozbayındır, bu ödül kapsamında ceza muhakemesi hukukunda karşılaştırmalı hukuktaki güncel gelişmelere ilişkin gerçekleştireceği araştırmaları Almanya’nın Göttingen Üniversitesi’nde, dünyanın en önemli ceza hukukçularından Prof. Dr. Dr. Kai Ambos’un ev sahipliğinde gerçekleştirecek.

Alexander von Humboldt Vakfı tarafından bu ödüle layık görülen bilim insanları tüm dünyaya yayılmış olan Humboldt Vakfı ağının bir üyesi olma hakkını elde ederken, alanında faaliyet gösteren Almanya’daki meslektaşları ile işbirliği imkanı sağlayan Almumni desteğinden yararlanabiliyor.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, uluslararası başarıları ile üniversiteyi gururlandıran Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.