İZÜ ile Virginia Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü Arasında Akademik İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Uluslararası bir araştırma üniversitesi olma misyonuyla çalışmalar yapan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi imzaladığı anlaşmalar ile bu yolda emin adımlarla ilerliyor. İZÜ, yapılan mutabakatlar ile akademisyenleri ve öğrencilerine uluslararası alanlarda çalışma yapma imkânı yaratmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda İZÜ ve Virginia Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü (IITT) arasında 27 Ocak 2021 tarihinde akademik işbirliği anlaması imzalandı. Anlaşmayı, İZÜ adına Rektör Prof. Mehmet Bulut, IIIT adına ise Dr. Anas Al-Shaikh-Ali imzaladı. Anlaşma ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Virginia Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü arasında gelecekte yapılacak işbirliği çerçevesi tanımlandı.

Yapılan görüşmede iki kurum hem yerel hem de uluslararası alanda akademik iş birliklerini ilerletme, çeviri, yayın ve eğitim projeleri üzerinde daha fazla çalışılması konusunda mutabakata vardı.

Anlaşmanın, özellikle Müslüman toplumların çağdaş zorluklarla etkili bir şekilde başa çıkmalarını sağlamasına katkı sunacağı ifade edildi. İki kurumun da eğitim, akademi ve araştırmanın ilerlemesine katkıda bulunmak gibi ortak hedefleri paylaştıklarında, daha iyi akademik çalışmalara imza atacağı değerlendirilmesi yapıldı.

İmzalanan mutabakat ile ilgili konuşan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, “ Bu anlaşmayı imzalamaktan dolayı çok mutluyuz. Bugün yapılan görüşmeler neticesinde IIIT ile büyük bir işbirliğinin yolunun açılmış bulunmakta. Hem akademik hem de araştırma hizmetindeki deneyimleri birleştirmek iki kurum için de faydalı olacaktır” diye konuştu.

Virginia Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü, Müslüman toplumlarda eğitimi ilerletmek amacıyla çalışmalar yürüten köklü bir kurum olarak değerlendirilmekte. Enstitü, 1981 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulurken, genel merkezi Washington’da yer almakta.

Anlaşma