İZÜ Bu Yıl da Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi Arasında Yer Aldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, saygın kuruluşlar tarafından yapılan uluslararası değerlendirmelerdeki yükselişini sürdürüyor. UI GreenMetric tarafından yapılan değerlendirmede İZÜ ilk 500 üniversite arasında yer aldı.
Dünyanın seçkin üniversitelerini incelemeye alan UI GreenMetric tarafından yapılan sıralamada üniversitelerin sürdürebilirlik, kaynakların etkin ve verimli kullanımı, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım, eğitim ve araştırma alanları değerlendirildi.
2010 yılında kurulan ve 2011 yılında eğitim-öğretim hayatın başlayan İZÜ, 2019 Dünya Greenmetrics Üniversiteler sıralamasında ilk 500’de yer alarak 496. olmuştu. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İZÜ bu yıl ise aynı değerlendirmede 78 basamak yükselerek, listede 418'inci, Avrupa'da ise ilk 200 arasında yer aldı.
Avrupa’dan Oxford, ABD’den California gibi saygın üniversitelerin dünya sıralamasında ilk sıralarda yer aldığı değerlendirmede, Türkiye’den İTÜ ve ODTÜ ilk iki sırayı paylaştı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, değerlendirmeye Türkiye’den katılan tüm üniversiteler arasında 24., vakıf üniversiteleri arasında ise 4. sırada yer aldı.
İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut kısa zamanda yakalanan başarıdan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bu başarının ortaya çıkmasında, üniversitemizin kuruluşundan bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Kurucu Vakfımıza ve Üniversite Mütevelli Heyet Üyelerimize, hocalarımıza, tüm ekip arkadaşlarımıza, tüm paydaş ve destekçilerimize en içten şükranlarımızı arz ediyorum” diye konuştu.