İZÜ'den 2020 Yılı Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği Projeleri

Erasmus+ programı kapsamında Avrupa’da 28 farklı ülkede 120’den fazla üniversite ile öğrenci değişim anlaşması bulunan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2020 yılı Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA-107) proje başvuru sonuçlarına göre Türkiye’de tüm üniversiteler arasında 13.sırada, vakıf üniversiteleri arasında ise 2.sırada yerini aldı.

Avrupa Komisyonu tarafından ilan edilen, Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği proje başvuruları kapsamında, 75 farklı üniversitenin 2020 yılı için sunduğu 103 proje başvurusu Türkiye Ulusal Ajans’un görevlendirdiği bağımsız uzmanlar tarafından değerlendirildi. 2017, 2018, 2019 yılı proje çağrılarında olduğu gibi, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan 2020 yılı Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği proje başvurumuz da kalite değerlendirmesinden geçerek hibelendirilmeye uygun görüldü.

Kabul edilen toplam bütçe değerlendirildiğinde, İstanbul Sabahattin Üniversitesi, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 13. sırada, vakıf üniversiteleri arasında ise 2. sırada yerini aldı. Proje kapsamında başvurduğumuz Erasmus+ programı Ortak Ülkeler kategorisindeki 14 ülkenin tamamı kabul edildi. Üç yıl süresince projemize Türkiye Ulusal Ajansı tarafından toplamda 204.700 Euro hibe sağlanacaktır.

Erasmus ICM

Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği projemiz kapsamında öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştireceğimiz ortak ülke ve üniversitelerimiz aşağıdaki gibidir.

Sıra

İşletme Fakültesi

Ukrayna

Kharkiv National University of Radioelectronics

Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Yazılım M.

Bosna Hersek

International Sarajevo University

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Pakistan

National University of Sciences and Technology

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

İran

Tebriz Islamic Artz University

Endonezya

University of Indonesia

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Kırgızistan

Kyrgyzstan Turkey Manas University

Tarih

Projemiz ile ilgili detaylı bilgileri Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği web sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
İletişim: erasmus@izu.edu.tr