İZÜ’lü Serhat Bulut Balkan Şampiyonu

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencimiz Serhat Bulut, Balkan U20 Atletizm Şampiyonasında 60 metre engelli kategorisinde Balkan Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde dördüncü kez yapılan Balkan Salon Atletizm Şampiyonasında Milli atletler, başarılarıyla göz doldurdu. Özellikle erkeklerdeki branşlarda üst üste şampiyonluklar elde eden Ay-yıldızlı gençler, dördüncüsü yapılan Balkan U20 şampiyonasını madalya rekoru ile tamamladı. Türkiye'nin elde ettiği 8 altın, 6 gümüş, 7 bronz madalya, şampiyonanın dört yıllık geçmişindeki en başarılı sonuç oldu.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencilerinden Serhat Bulut 60 metre engelli koşuda 8.00'lik derecesiyle Balkan Şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı.
Bulut'a ödülünü, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Balkan Şampiyonu öğrencisi Serhat Bulut’u makamında kabul etti. Genç atletten çalışmaları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Mehmet Bulut başarılarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Milli Atlet Serhat Bulut, 2020 yılının başında düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda yarıştığı 50 metre engel kategorisinde kırdığı Türkiye rekoru ile dikkat çekmişti. Bulut, 1989 yılından beri kırılamayan 6.99’luk rekoru, 6.87’lik derecesiyle yenilemeyi başarmıştı.

DSC_6691 DSC_6696 DSC_6702