İZÜ, Dünyanın En iyi 500 Üniversitesi Arasında

Dünyanın seçkin üniversitelerini değerlendirmeye alan UI GreenMetric tarafından, 2019 yılının en iyi üniversiteleri belirlendi. Son yıllardaki çalışmalarıyla dikkat çeken İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, bu yıl listeye girerek, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yerini aldı.

Doğa harikası kampüsü, deneyimli akademik kadrosu, teknolojik altyapıya sahip derslik ve laboratuvarları ile son yıllardaki başarılı çalışmaları, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin prestijini arttırmaya devam ediyor. Dünya üniversiteler sıralamasında önemli bir yere sahip olan, UI GreenMetric, 2019 yılı listesini açıkladı.

Üniversitelerin, sürdürebilirlik, kaynakların etkin ve verimli kullanımı, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım, eğitim ve araştırma alanları kategorilerinde değerlendirildiği sıralamada dünyanın önemli Üniversiteleri yer aldı.

Sahip olduğu kütüphanesi ve laboratuvarlarıyla iyi bir araştırma altyapısını oluşturma yolunda emin adımlarla ilerleyen, tarih,medeniyet ve doğa ile bütünleşmiş olarak iyi bir eğitim veren, çevreye saygılı, sürdürülebilirliğe özel önem veren, geri dönüşüm ve enerji tasarrufu odaklı, yeryüzünde insanoğluna emanet edilen varlık ve kaynakların tasarrufu ve israfının önlenmesi konusunda bir bilinç geliştirme yolunda ilerleyen bir üniversite olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi gerçekleştirdiği çalışmalar ve ortaya koyduğu performansla, genç bir Üniversite olarak dünya sıralamasında ilk 500 arasına girmeyi başardı. İZÜ, bir yandan sürdürülebilir gelecek için gerekli araştırma altyapısı, bilim ve teknolojiyi üretirken, diğer yandan yaşam kalitesini artıran doğa dostu külliyesi ve yerleşkeleriyle bu alanlarda öncü çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Son yıllarda Dünya Üniversiteler Sıralamalarında gittikçe önemi artan UI GreenMetric sıralamasına bu yıl, Asya,Avrupa ve Amerika'dan dünyanın saygın Üniversiteleri yanında Türkiye'den de 43 üniversite sıralamaya girmeye hak kazandı ve değerlendirmeye alındı.

Elde edilen başarının önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Bu UI GreenMetric dünya sıralamasında Sustainability/Sürdürülebilirlik en önemli kriter. Bunun yanında eğitim, araştırma, altyapı, enerji, iklimle uyum, israf, kaynakların etkin ve verimli kullanımı vb. gibi kriterler de var. Son dönemde üniversitemizde tüm idari ve akademik ekipteki takım arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, bu başarılı neticenin oluşmasında önemli bir yere sahiptir. Bu kadar kısa bir zamanda bu başarının ortaya çıkmasında emeği geçen başta Vakıf ve Üniversitemizdeki tüm Mütevelli Heyet Üyelerimizi ve ekibimizde canla başla çalışan tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve kendilerine en içten şükranlarımı arz ediyorum.  Kanaatimce bizim medeniyet değerlerimiz ve içinde yaşadığımız dünyamızın gelecekteki durumu açısından uluslararası alandaki en önemli rankinglerden biri bu aslında. Türkiye bu alanda akademik alanda önemli katkılar sağlayabilecek en önemli ülkelerden biridir. Umarız gelecekte Türkiye’den daha çok üniversite bu alanda yer alır. Çünkü hızla tükenen doğal kaynaklar ve kirlenen dünyamızı bekleyen tehlikenin öncelikle bizim üniversitelerimizin farkında olması gerekir. Üniversitelerin topluma ve dünyaya yön verme sorumlulukları vardır. Bu nedenle, istikbali emanet edeceğimiz gençlerimize daha güzel bir dünya bırakmak için daha bilinçli bir neslin yetişmesi yanında, herkesin başta insan denen "eşref-i mahlukat" olan varlığa, insan dışındaki tüm canlılara, çevreye, doğa ve tabiata, kısacası geleceğimize sahip çıkmalıyız. Bu ülke için gelecek nesil için hep beraber daha fazla sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz gerekir. Biz İZÜ olarak bu konuda imkanlar dahilinde, hep beraber elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağımızı ifade etmek isterim. İnşallah hep beraber çok daha güzel ve yaşanılır bir dünyaya ve başarılara ulaşırız” dedi.

green-metric