İZÜ 7. Dünya Helal Zirvesi’nde

Helal Gıda Sektörü trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştı. Türkiye hızla büyüyen sektörde önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Helal Expo İstanbul'da gerçekleşti. 50 ülkeden 250 firma gıdadan kozmetiğe, giyimden ilaca ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Zirveye İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Mükemmeliyet Merkezi de katıldı. İZÜ’yü temsilen zirveye katılan ekip ziyaretçilere üniversitede yapılan çalışmalar ve analizler hakkında bilgi verdi.

Dünya Helal Zirvesi ve "7'nci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo" başladı. İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'ndeki Helal Fuar'da gıdadan kozmetiğe, giyimden ilaç sektörüne birçok alanda stant açıldı.

Zirveye katılan Ticaret Bakanı Yardımcısı Sezai Uçarmak, "İslam ülkeleri arasında hem ticareti artırma konusunda bir mihengi noktası bulma hem ticaretin önündeki engelleri kaldırmak için bir gayret olarak algılamaz lazım." dedi.

Helal Expo Başkanı Yunus Ete, "Dünyanın en büyük helal organizasyonu bu organizasyon ve dünyada bir merkez olma özelliği kazandı." ifadelerini kullandı.

"Akreditasyon Kurumundan akreditasyon alabilmek için yarışıyorlar"

Türkiye'nin helal ticaretinde merkez ve lider konuma yükselmesi amacıyla kurulan Helal Akreditasyon Kurumu da çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Helal Akreditasyon Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu, "Dünyanın dört bir tarafından bize akredite olmak için helal uygunluk değerlendirme kuruluşları formlarını gönderiyorlar. Türkiye'deki Helal Akreditasyon Kurumundan akreditasyonu alabilmek için birbirleriyle yarışır hale gelmişlerdir." diye konuştu.

Helal Expo, 1 Aralık'a kadar Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde

Dünya Helal Zirvesi'nde bilim insanları ve iş dünyası temsilcileri paneller düzenledi. Panellerde helal gıdayla ilgili son gelişmeler değerlendirilerek, küresel çözüm önerileri ele alındı.

e0f8371d-6358-4ed4-a792-76e8de4075d1 d9a14383-5d4b-40a3-a217-6bb7cbd2b15c 91d3ee6a-dd2a-4ac7-94f6-bed395cce569