3. İpek Yolu Kongresindeki Çalışmalar Kitap Haline Getirildi

Özbekistan Mirzo Ulugbek Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi (ADAM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ortaklığıyla 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde "Türkiye ile Özbekistan Arasındaki Sosyal-Ekonomik ve Kültürel İlişkilerin Geliştirilmesi" amacıyla “3. İpek Yolu Kongresi” başlıklı bir program gerçekleştirildi. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen kongredeki çalışmalar bir kitap haline getirildi.

Özbekistan ile Türkiye arasında yalnızca ticari ve ekonomik ilişkiler değil aynı zamanda kültürel ilişkilerin de geliştirilmesini ve Türkiye ile Özbekistan arasındaki tarihi İpek Yolunun canlandırılmasını amaçlayan çalışmada, Türkiye ile Özbekistan arasındaki üniversiteler arası ilişkilerin güçlendirilmesi de hedefleniyor.

İndir Kitabı İndir

İlgili Haber: 3. İpek Yolu Kongresi ve 14. ADAM Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı Özbekistan'da Gerçekleştirildi

ADAM-Bildiri