İZÜ Hf. İhsan ve Hc. Şükran Özokur Camii, Diyanet İşleri Başkanı'nın Katılımıyla Açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi ve üniversitenin kampüsüne yapılan cami açılışına katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Bu kampüste Allah’ın mabedi, herkesin kendini güvende hissettiği camimizle buluştuk. Kampüsümüz bununla taçlandı, bütünleşti. Kampüs anlamına bu camiyle kavuştu. Bilgiden bilince konusunda gençlerimizle paylaşım yaptığı için Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür ederim. Üniversitemizde İlim Yayma ruhunun iklimini teneffüs ediyor olmak bizler için şereflerin en büyüğü” ifadelerini kullandı.

Açılış öncesi öğrencilerle ‘Bilgiden Bilince’ konferansı için bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, “Burada bulunmaktan heyecan duyuyorum. İslam şairi Mehmet Akif Ersoy’un eğitim gördüğü yerde bulunmak çok heyecan verici” diye konuştu.

“Din İstismarı İle Mücadele Seferberliği Başlattık”

Din istismarı ile mücadele seferberliği başlattıklarını söyleyen Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bütün illerimize ekiplerimizle bir milyon adet din istismarı ile mücadeleyi anlatan kitap bastırdık, dağıtıyoruz. Gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz her gönüllümüzün 10 gençlerle ilgilenmesi talimatı verdik. İmamlara pedagojik formasyon eğitimi veriyoruz. Doğumundan ölümüne kadar milletimizin yanındayız. Doğduğunda kulağına okuduğumuz ezanın namazını da öldüğünde kılıyoruz” diye konuştu.

Erbaş, öğrencilere interdisipliner metoda önem vermeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

“Peygamberler Toplumu İslam’la Aydınlatmak İçin Gönderildi”

Hz. Adem’den itibaren insanın karşılaştığı cahiliye dönemi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ali Erbaş, “Peygamberler, toplumu islamla aydınlatmak için gönderilmiştir. Cahiliyeyi ortadan kaldırmanın ilk vasıtası peygamberlerdir. İlk vahiyde, kalem, kitap okumak, ilim irfan hepsi var. Medeniyetin çocuklarının elinden kitabın ve kalemin eksik olmayacağını böylece anlıyoruz. Kitabımız önemli bir mesajla başlıyor. Peygamberimiz aldığı vahiyleri bilince dönüştürüyor ve hepsini aydınlatmaya çalışıyor” dedi.

Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emir Allah’tan onu öğretmek peygamberimize ait. Allah, peygamber inancı ve kuran sünnet anlayışı ayrılmaz ikilidir.”

“İbadetler Güzelliği Devam Ettirmek İçindir”

Her Müslümanın Kuran’ı Kerim’i okuması ve anlaması gerektiğine vurgu yapan Erbaş, “İbadetler güzelliği devam ettirmek içindir, haramlar ise güzelliğe zarar getirmesin diye haramdır. İslam’da her doğan fıtrat üzerine tertemiz doğar. Kuran tertemiz doğan bir insanın o özelliğini ömrümün son nefesine kadar nasıl devam ettireceğinin yollarını gösteriyor” diye konuştu.

“Fitne En Büyük Düşmandır”

İslam kelimesinin kökünün barıştan geldiğini söyleyen Erbaş, tefrika ve fitnenin en büyük düşman olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Tefrika, fitne, en büyük düşmandır. Araplar ve Türkleri birbirlerine kışkırttılar. İngiliz camiası onlara ‘Bütün Türkler Hristiyan oldu’ cümlesini ezberlettiler. Milleti 50 parçaya böldüler, islam dünyasının yer altı ve üstünü sömürüyorlar. Irkçılık denilen örgütler kurduruyorlar ve örgütler vasıtasıyla parçalamaya çalışıyorlar. İslam ümmetini zayıflatmaya çalışıyorlar buna karşı uyanık olmamız lazım. Mezhepleri de birbirlerine kışkırtmaya çalışıyorlar. Biz birliğimizi bozmamalıyız. Fitne söndürülmezse biz daha kötü durumlar yaşarız. Bunun bilincinde olmak zorundayız. Bir yerde açlık ve yokluk varsa mezhebine bakmadan yardım etmek gerekiyor.”

ISO_4334 ISO_4367 ISO_4376 ISO_4388 ISO_4553 ISO_4430 ISO_4457 ISO_4515 ISO_4587 ISO_4597 ISO_4680 ISO_4767 ISO_4839 ISO_4824 DSCF8664 DSCF8652 DSCF8670 DSCF8671