"Küresel Vakıflar Konferansı" Doha'da Gerçekleştirildi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Katar Hammad bin Khalifa Üniversitesi tarafından ortak olarak düzenlenen “CIS-QFC Global Conference on Awqaf”, 4-6 Aralık 2018 tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirildi.

Vakıf kurumları, İslam tarihi boyunca çok önemli bir sosyo-ekonomik rol oynamıştır. Yine vakıflar farklı modeller altında, üstlendikleri sosyo-ekonomik rolün yanı sıra, finansal katılımı ve sosyal gelişmeyi teşvik etmeye çalışmışlardır. “Küresel Vakıflar Konferansı”nda, vakıfların gelecekteki potansiyelleri, “Vakıf Tarihine Modern Bakış Açısı ve Sosyo-Ekonomik Etkileri”, “Vakıf Modelleri ve Yönetim Sistemi”, “Blockchain Döneminde Vakıflar” gibi başlıklarla değerlendirildi.

İslami İşler ve Vakıflar Bakanı G.B. Mubarak Al Kuwari ve Hammad bin Khalifa Üniversitesi Rektörü Ahmad Hasnah’ın açılıs konuşmalarıyla başlayan konferansa İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve İZÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Monzer Kahf da katıldı.

Dtju8MKW0AI0qJpProf. Dr. Mehmet Bulut, konferansın ilk oturumunda “Awqaf in History and its Implications During The Times of the Ottomans” başlıklı tebliğ ile modern zamanlardaki Osmanlı Vakıf medeniyetini ve kurumlarını anlattı. Prof. Dr. Monzer Kahf ise “Models of Modern Waqf and Endowment” başlıklı tebliğiyle modern vakıf ve bağış modellerini sundu. Prof. Dr. Bulut, konferansın ikinci gününde ise “Compassionate Financing: Cash Waqf As A Tool To Develop Social Fınance Institutions And Instruments For Smes” başlıklı oturumun moderatörlüğünü üstlendi.

cis-qfc_global awqaf endowment conference agenda en-page-001

cis-qfc_global awqaf endowment conference agenda en-page-002