İZÜ, Yeni Akademik Yılını Görkemli Törenle Açtı

Bu yıl 8'inci yılını kutlayan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı'na düzenlenen geniş katılımlı bir törenle 'merhaba' dedi.

İZÜ Halkalı Merkez Kampüste gerçekleştirilen açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ile birlikte akademik kadro ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"İZÜ Gençlere İyi Bir Eğitim Sözü Vaat Ediyor"

Konuşmasında üniversitenin öğrenci ve akademik potansiyeli hakkında bilgiler veren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "Üniversitemiz kısa zamanda önemli bir noktaya geldi. Fiziki, akademik ve araştırma altyapısıyla örnek gösterilen kurumlardan biri oldu. Ülkemizin en büyük sermayesi genç nüfusumuz ve gençlerimizdir. Ülkemizin kalkınması için maddi anlamda her türlü kaynağın ikamesi mümkündür. Ama insanın, özellikle de nitelikli beyinlerin ikamesi mümkün değildir. 2053, 2073, hatta 2100'ler ve sonrasına emanet edeceğimiz genç nüfusun maddi ve manevi yönden iyi yetişmesi bu üniversitenin en önemli önceliklerindendir. İZÜ bu gençlere iyi bir eğitim sözü vaat ediyor" dedi.

"Sunulan İmkânları Çok İyi Değerlendirin"

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Bulut, "Uzun bir maratondan sonra üniversite hayalinize hem de iyi bir üniversite hayalinize kavuşmuş oldunuz. Sizin için artık yeni bir dönem başlıyor. İlkokuldan itibaren anne-babalarınız, özellikle de lise çağlarınızda bugünleri hayal ederek sizin için önemli yatırımlar yaptı. Bizleri tercih ettiğiniz için size müteşekkiriz. Eminim burada hayatınızın en önemli dönemlerinden birini geçireceksiniz. Lütfen bu dönemde size burada sunulan imkânları çok iyi değerlendirerek, kendinizi geleceğe iyi hazırlayınız. İZÜ'nün paylaşıldıkça büyüyen bilgi, sevgi ve güzelliklerin merkezi olduğunu tecrübe edeceksiniz. Dünyanın iyi bir uluslararası üniversitesinde olduğunuzu daha ilk günden itibaren fark edeceğinizden eminim" diye konuştu.

"İZÜ, İlim Hayatımıza Önemli Değerler Katacak"

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek, "Merhum Mehmet Akif’in okuduğu ve hocalık yaptığı, İlim dünyamızın değerlerinden Sabahattin Zaim Hocamızın emeği olan ve ismini taşıyan bu üniversitemizin, ilim hayatımıza önemli değerler katacağına inanıyoruz. Sizler de burada okuyan arkadaşlarımız olarak güzel bir şansa sahipsiniz. Malumunuz Sabahattin Zaim Hocamız yetiştirdiği akademisyenler, ortaya koyduğu eserler ve branşında bıraktığı izlerle hem ilim camiamızda hem de sosyal camiamızda ayrı bir yere sahip. Sivil toplum açısından bir öncü. Bu ismi taşıyan üniversitede sizlere hitap etmek benim için büyük bir bahtiyarlık" dedi.

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın toplumun her kesimine dokunması gereken bir bakanlık olduğunu, bu bağlamda ciddi çalışma ve yatırımlar yaptıklarını belirtti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin üniversitenin sekizinci akademik yılını kutlayarak başladığı konuşmasında "İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi kısa zamanda elde ettiği başarıyla kendine haklı yer edinmiş bir üniversite. Kurucu vakfı gibi herkesi kucaklayan ne yaptığını bilen özgüvene sahip bir üniversite. Bu üniversite için İlim ve zarafet üssü tanımı kullanılıyor. Gerçekten ilim üssü olduğu kadar da zarafet üssü. Galiba bu özelliğini de Sabahattin Zaim Hoca’dan alıyor” diye konuştu.

Tören sonunda İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve İZÜ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Özkan Göksal, Bakan Kasapoğlu'na hediye takdim etti. Törenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu öğrenciler ile bir araya gelerek sohbet etti.

ISO_6611 ISO_6619 ISO_6692 ISO_6668 ISO_6647 ISO_6641 YNSL5763 YNSL5775 YNSL5777 YNSL5783 YNSL5824 YNSL5836 YNSL5895 YNSL5920 YNSL5934 YNSL5940