Zaim Teknopark Kuruldu!

TEKNOP-19X6 - Kopya

İstanbul’da Vakıf Üniversiteleri Bünyesindeki İlk Teknopark: Zaim Teknopark

Halkalı Kampüsümüzde 35 dönümlük arazide kurulan Zaim Teknopark, İstanbul’da vakıf üniversiteleri bünyesindeki ilk teknoparktır. Birçok alanda öncü olmayı hedefleyen teknoparkımız, akademisyen ve öğrencilerimizin seçkin projelerinin hayata geçmesini hızlandırarak, öğrencilerimize staj ve mezunlarımıza nitelikli iş imkanları sağlayacaktır.

21. yüzyılda teknoloji ve inovasyon alanında ülkeleri öne çıkaran teknoparklar arasında yer alacak olan Zaim Teknopark, yenilikçi fikirlerin ticarileşmesini sağlayacak, bölgemizde üniversite-sektör işbirliğini artırarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Teknoparkın Üniversiteye, Sektöre ve Ülkeye Katkıları

Zaim Teknopark, öncelikle üniversitede çalışmalarını sürdüren akademisyen ve öğrencilerin projelerinin hayata geçmesini hızlandıracaktır. Projelerin somut çıktılara dönüştürülmesiyle devlet ve özel sektör tarafından desteklenmesinin sağlanması teşvikleri artacaktır. Öğrencilerin fikirlerinin bölgedeki firmalar ile uyumlu olmasıyla ekonomiye katkı yapan çalışmalara yöneltilmesi ve sektörün isteklerini daha kolay anlayan personel oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Staj yapacak öğrenciler için Teknoloji Geliştirme Bölgesi güvencesi ve öncelikleri avantaj olacaktır. Bu şekilde mezuniyetten önce pratik sağlama imkânı bularak bilinçli ve araştırma odaklı, ne istediğini bilen bakış açısıyla sektöre adım atacaktır.

Teknoparkların genel amaçlarından bir tanesi, üniversite sanayi iş birliğini arttırarak AR-GE çalışmalarıyla güçlenmesidir. Aynı alanda ya da alt kırılımlarında olan iş kollarının bir araya gelmesiyle teknoloji üretimi için gerekli olan sinerjinin sağlanmasıdır. Teknoparklar ile birlikte, bilgi odaklı, teknoloji üreten firmaların bölgeye çekilmesi sağlanmış olacaktır. Beyin göçünün olumsuz açılardan engellenmesi ve ithalatın azalması da sağlanacak olan katkılar arasındadır. Araştırmacılara iş imkânın sağlanmasıyla bilgi, teknolojiye dönüşecek ve bölgenin ihtiyacı olan teknoloji geliştirme faaliyetleri hız kazanacaktır.