İZÜ Erkek Basketbol Takımı 1. Lig’de!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Erkek Futbol Takımının ardından Basketbol Takımı da 1. Lig'e yükselmeye hak kazandı. Kuruluşunun 2. yılında, 22 takımın mücadele ettiği İstanbul Üniversitelerarası 2. Lig müsabakalarını başarıyla tamamlayan İZÜ Basketbol Takımı 1. Lig’e yükseldi.

Bir yıl boyunca yoğun antrenman ve müsabakalar neticesinde başarılı bir sezon geçiren İZÜ basketbol takımı 1. Lig’e yükseldi. Sezonu değerlendiren İZÜ Basketbol Antrenörü Ferdi Öztürk "Geçen sene edindiğimiz tecrübelerle her maça takım olarak da üstüne koyarak çıktık. Köklü ve önemli üniversitelerin olduğu ligde hedefimiz başarılı olmaktı. Bu hedefi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Seneye 1. Lig’de mücadele edecek olmaktan dolayı da heyecanlıyız. 1. Lig’de yine bir başarı kazanıp üniversitemize kupa kazandırmak istiyoruz." dedi.

İZÜ takım kaptanı İsmail Özay’da, takım arkadaşlarıyla birlikte zoru başardıkları için mutlu olduklarını belirtirken, “Önümüzdeki sezon 1.ligde kendilerini oldukça zorlu rakiplerin beklediğini ama sıkı bir çalışma ile üst sıralarda yer alacaklarını” ifade etti.
İZÜ Spor Uzmanı İbrahim AKGÜN ise "Emeklerimiz boşa çıkmadığı için mutluyuz. Bu sene inandık ve bir aile olarak kenetlendik. Basketbol takımımız, üniversitemize bir başarı daha kazandırdığı için mutluyuz. Seneye 1. lige çok iyi hazırlanıp orada da başarılı olmak istiyoruz. Hedefimiz Süper Lig’e çıkmak” açıklamasında bulundu.