Okul Öncesi Eğitim Öğrencileri "Materyal Tasarımı Sergisi" Düzenledi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Materyal Tasarımı 4 Sergisi’nin açılışı 8 Mayıs Pazartesi günü İZÜ Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi.

“Ülkemizin En Çok İhtiyaç Duyduğu Bölümlerden Biri”

Açılış törenine İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Özbek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güney, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Arif Kırkıç, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mümin Yamankaradeniz, Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Latife Kabaklı Çimen ve diğer öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Mehmet Bulut "Yaptığınız çalışmalarla gurur duydum. Ülkemizin en çok ihtiyacı olan bölümlerinden Okul Öncesi Öğretmenliği. Özellikle  okul öncesinden başlayarak çocuklarımızı kendi değerlerimize uygun yetiştirmek çok önemli bir meseledir. Sizlerin de bu gayretle çok güzel işler başaracağınıza eminin. Yolunuz açık olsun. Hepinizi tebrik ederim.” dedi.

Serginin açılışından sonra Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Hatice Vatansever Bayraktar rehberliğinde Müzik Eğitimi II dersi kapsamında öğrenilen çocuk şarkılarını flüt ve metalafon eşlinde çalarak bir koro dinletisi gerçekleştirdi. Ardından Öğretim Teknolojisi ve Materyal Tasarımı dersinde hazırlanan kostümlerin (arı, ayı, kuzu, baykuş, uğur böceği, kedi, tavşan, balık, palyaço, ejderha, cadı kostümlerinin) defilesi gerçekleştirildi.

Materyal Tasarımı Sergisinde, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında hazırlanan eğitici oyuncaklar, dolgu oyuncaklar, ipli kuklalar, utangaç kuklalar (sürpriz kuklalar), kostüm tasarımları ile Müzik Eğitimi dersinde hazırlanan ritim araçları sergilendi.

Sergide aynı zamanda Üretkenlik ve Geliştirilmesi dersi kapsamında hazırlanan okul öncesi bahçe tasarımı, model uçak yapımı, origami çalışmaları, artık malzemeler, kontrplak çalışmaları, şiir çalışmaları, portfolyo çalışmaları ile Materyal Geliştirme dersi kapsamında hazırlanan ahşap oyuncaklar, yapbozlar ziyaretçilerin izlenimine sunuldu.

Sergiye Ziyaretler Oldukça Yoğundu

Sergiyi gün içerisinde ziyaret eden İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren sergide yer alan materyalleri çok başarılı bulduğunu belirterek dersin akademisyenlerini tebrik etti.

‘Materyal Tasarımı 4 Sergisi’ne üniversitemizin birçok akademik ve idari personelin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler ve okul müdürleri de katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı Yarışma Sergisi Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Şahin Oruç Materyal Tasarımı 4 Sergisi’ni ziyaret etti ve beğenilerini dile getirdi.