İZÜ Geleneksel Kültür, Sanat ve Spor Şöleni Coşku ile Kutlandı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının öncülüğünde 2–4 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kültür Sanat ve Spor Şöleni düzenlendi.

İZÜ'nün tarihi iç bahçesinde, üç gün boyunca  devam eden Kültür Sanat ve Spor Şöleni sayesinde, öğrenciler İstanbul’un mesire kültürünü yansıtan sokak satıcılarından, at ve ATV turlarından, Sinebüs aracında film gösterimlerinden ve şişme oyun parkurlarından faydalandılar. Uluslararası öğrencilerimiz ülke tanıtım stantları kurarak geleneksel kıyafetlerini ve yöresel lezzetlerini üniversitemiz öğrencilerine tanıttı. Bunun yanı sıra geleneksel dans performanslarını sergilediler. Öğrenci kulüplerimiz ise stant açarak yıl içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri tanıtma imkânı buldular.

Mehter Takımı gösterimi, Beyoğlu sokak sanatçılarının dinletisi, yumurta taşıma, bisküvi yeme, halat çekme ve çuval giyme yarışları gibi çeşitli spor müsabakaları ile  birbirinden renkli görüntülere sahne olan şölende, Balon Futbolu ve Streetball Turnuvası ile öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi. Şölenin son gününde ise “Öğrenci Kulüpleri ve Spor Ödül Töreni”nin ardından gerçekleşen İZÜ Müzik Kulübü’nün hazırlandığı kapanış konseri düzenlendi.