Doğan Cüceloğlu İZÜ’lü Gençlerle

İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu İstanbul Sabahattin Zaim Üniversiteli gençlerle buluştu. İZÜ Diller Okulu amfisinde gerçekleşen buluşmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İZÜ’lü gençler, Cüceloğlu ile tanışıp soru sorma fırsatı buldu.

Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında İZÜ’nün konuğu olan İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu konuşmasının başında İZÜ’de bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Amerika’da geçen 25 yılını, orada yaşadıklarını ve tecrübelerini aktaran Cüceloğlu’nun konuşmalarını, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut da takip etti.

Konuşmasında, sosyal insanın rollerine göre kimlik kazandığını, ancak bunun toplumdan topluma değişiklik gösterebileceğini vurgulayan Doğan Cüceloğlu, çocukları her zaman takip ettiğini özellikle belirtti. Cüceloğlu, yaptığı gözlemlerden hareketle ebeveynler ile çocuklar arasındaki ilişkilerden söz etti. Konuşmasına, “Küçük çocuklar yeni bir şey keşfettiklerinde mutlaka kendilerine bir tanık arar. Bu durumda onların keşfettikleri konuyla dikkatle ilgilenilmesi gerekir” diyerek devam eden ünlü yazar, “maalesef biz toplum olarak çocukları adam yerine koymuyoruz ve bu kötülüğün farkında da değiliz.” dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtla Doğan Cüceloğlu’na program sonunda hediye takdim edildi. Hediye takdimi için sahneye çıkan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Cüceloğlu’na teşekkürlerini sunarken, “Genç yaşımdan itibaren hocamı takip ediyorum. Kendisinin tavsiyelerine uyarak çocuklarımızı yetiştirmeye çalıştık. Ayrıca sadece üniversitemiz adına değil ülkemiz adına da teşekkür ederim. Bu toplumun en güçlü değeri aile ise bunda Doğan Hoca’nın da katkısı büyüktür.” açıklamasında bulundu.

Doğan Cüceloğlu, hediye takdiminin ardından öğrencilerin kitaplarını imzaladı.