Tarık Tufan, İZÜ’lü Edebiyatseverlerle Buluştu

Yazar Tarık Tufan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mehmet Akif Edebiyat Kulübü’nün düzenlediği söyleşi programına katıldı. Halkalı kampüsünde edebiyatsever öğrencilerle bir araya gelen Tarık Tufan, edebiyatın insan hayatındaki yeri ve son kitabı ‘Beni Onlara Verme’ hakkında konuştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide insanın hakikate yaklaşma yollarını irdeleyen ünlü yazar, “Bu yollar insana göre değişebilir. Hepimizin kendince bir dili ve tarzı var. Fakat edebiyat tüm bunların üzerinde, tüm bunları daha incelikli daha nezaketli, daha içerikli daha doğru ve uzun süreli sürdürmemizi sağlayan bir şey. Yani edebiyat bilen bir avukat, doktor, marangoz, mühendis, hayatla kurduğu ilişkinin niteliğini hızlıca dönüştürebilir. Dolayısıyla bizim edebiyatla ilişki kurmamız aslında yaptığımız bütün mesleklerin dışında bir insan olarak nasıl bir hayat kurmak istediğimiz ile ilgili bir şey. Edebiyatı bu bağlamda görmeliyiz. Sadece önümüze gelen kitaplar, okuduğumuz yazarlar değil. Bize bambaşka bir varoluş alanı açabildiği içindir. Edebiyatla ilgilenmek bu açıdan hayati bir şeydir.” açıklamasında bulundu.

İZÜ’lü edebiyat tutkunu öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, Tarık Tufan’a hediye takdimi yapılmasının ardından sona erdi.