Bilal Erdoğan, İZÜ’lü Gençlerle Bir Araya Geldi

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hürriyet ve Adalet Platformu’nun düzenlediği programa katıldı. 11 Nisan Salı günü düzenlenen ‘Yeni Türkiye’de Üniversite Gençliğinin Önemi’ başlıklı program İSEFAM konferans salonunda gerçekleşti.

“Yükselen Bir Türkiye Var”

Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, yeni Türkiye’nin hedeflerine değinerek “Yükselen bir Türkiye var. Hem ekonomik anlamda hem siyasi ve diğer birçok anlamda bölgenin öncü ülkesi konumundayız. Bu medeniyet geçmişte nasıl mazlumların yanına koştuysa bugünkü gibi yarın da bu yolda olacak’’ dedi.

Prof. Dr. Mehmet Bulut konuşmalarının sonunda Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek ve sözü kendilerine bıraktı.

“Güçsüz Bir Parlamenter Sistemden Güçlü Bir Yasama Alanına Kavuşmak”

Konuşmasına yeni Türkiye ve referandum süreci üzerine açıklamalarla başlayan Erdoğan, “Güçsüz bir parlamenter sistemden güçlü bir yasama alanına kavuşmak çok önemli. Darbeci zihniyetin meclisi ve anayasasından tam anlamıyla sivil bir meclise ve anayasaya kavuşacağız. Tarafsız ve bağımsız bir yargı ve yasama sistemiyle yürütmemizi daha da sağlam kılacağız” dedi.

“Türkiye Artık Bu Sistemle Daha Fazla İleri Gidemez”

Referandum sonrası da ülke geleceğinin önemine vurgu yapan Bilal Erdoğan “Biz bu sistem sayesinde Türkiye’nin yıllardır çektiği en büyük sıkıntılardan olan iki başlılığı da sona erdiriyor ve daha istikrarlı bir yürütme sistemi sunuyoruz. Türkiye artık bu sistemle daha fazla ileri gidemez. Bize hız lazım, istikrar lazım. Bu sisteme de birileri tek adamlık diyor. Tek adamlık diyenlere şunu söylemek lazım; bu kişi seçimle geliyor, yargılanabiliyor ve herhangi bir erken seçim ihtimalinde kendisini de seçime sokmak zorunda kalıyor. Bu kişi nasıl tek adam olabilir?’’ dedi.

Özellikle son yıllarda Türkiye’ye karşı saldırıların da üzerinde duran Erdoğan şöyle konuştu: “Batı medeniyeti ve onun güçleri, Anadolu toprakları üzerinde hâkimiyet kurma çabasında. Fakat Anadolu milletinin tarihindeki zulme karşı duruş ve bağımsızlık aşkı, Batı medeniyetini tehdit edebilecek bir dirayete sahip.”