Popüler Çocuk Edebiyatından Fantastik Edebiyata

İZÜ Türkçe Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen “Popüler Çocuk Edebiyatından Fantastik Edebiyata” adlı program 14 Mart Salı günü Seminer 1 salonunda gerçekleştirildi.

“Kendi Elimizdeki Malzemeyi Kullanmıyoruz”

Fantastik edebiyatı iyi kullanan bir yazar olan Bilal Özbay, batılı yazarların çocukları hatta artık tüm yaş gruplarından insanların “Kurt Adam, Vampir, Mumya” gibi hayali kahramanlarla zihinlerini meşgul ettiğini belirtirken kendi gerçek kahramanlarımızdan bihaber olduğumuzu söyledi. Bu tür romanların alt kültüründe Türk düşmanlığının olduğunu ve bunların maalesef ki ülkemizde çok sattığını belirtirken “Zihinlerimizi bir mühendislik işi gibi işliyorlar, sosyolojik mühendislik yapıyorlar” dedi.

“İyi Bir Yazar Olmak, İyi Bir Okur Olmaktan Geçer”

Yazar Bilal Özbay “İyi bir yazar olmak için iyi okumak gerek. Sadece kitap okumak değil; medyayı okumak, teknolojiyi okumak, en önemlisi de hayatı okumak. Kendini çok iyi tanıyan kişiler iyi bir yazar olmaya adaydır. Çünkü hiçbir yazar kendi hayatının izlerini taşımayan bir eser oluşturamaz” dedi.

“Yayıncılık ve Yayınevi İşleyişine Dair Bazı Sırlar”

Yayıncılıkla alakalı bazı sırlar veren Bilal Özbay, kitap dağıtımcılığı konusuna da değindi. Kitap dağıtımcılığının artık bittiğini, çünkü internetle her şeyin kolaylaştığını, özellikle internet kitapçılığının çok gelişerek rağbet görmesini ve hayatımızın merkezine oturduğunu belirtti.

“Bütün Eylemlerimizin Amacı İyi İnsan Olmaya Yönelik Olmalı”

“Ne yaparsanız yapın iyilik için yapın. Dünya iyilikle dönecek, sizin iyi kalplerinizle dönecek” diyerek semineri sonlandıran Bilal Özbay, öğrenciler arasında çekiliş yaparak iki öğrenciye kendi kitaplarından hediye etti.