Okul Öncesi Araç Geliştirme ve Uygulama Atölyesi Açıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Belgin Parlakyıldız koordinatörlüğünde düzenlenen “Okul Öncesi Araç Geliştirme ve Uygulama Atölyesi” düzenlenen törenle, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından açıldı.

Açılışa, İZÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İnan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Savcı, akademisyenler, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve okul öncesi eğitim kurumlarından öğretmenler ile müdürler katıldı. Okul Öncesi Araç Geliştirme ve Uygulama Atölyesi ziyaret edilerek atölye ve yapılan çalışmalar incelendi.

Açılışın ardından Mehmet Akif Ersoy Fuaye Salonu’nda yer alan “Okul Öncesi Öğretmenliği Eğitici Kavram Materyalleri Sergisi” gezildi. Sergide İZÜ Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencilerinin 2012 - 2013 Eğitim ve Öğretim Yılı “Çocukta Oyun Gelişimi”, “Matematik Eğitimi”, “Yaratıcılık ve Geliştirilmesi” ve “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersleri kapsamında geliştirdikleri eğitici kavram materyalleri ve portfolyoları sergilendi.

Öğrenciler, 0-6 yaş okul öncesi eğitim programının kazanım ve göstergelerine göre geliştirdikleri materyallerin amacını, yaş grubunu ve yapılışlarını katılımcılarla paylaştılar.

Grup çalışması olarak geliştirilen “Fil” ve “Deve” gibi üç boyutlu artık materyal çalışmaları iç bahçede sergilendi. Yine artık materyallerden yapılan ayraçlar, seramik çalışmaları, saksılar, kalemlikler ve magnetler bahçede kurulan stantta satışa sunuldu.