Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi Makedonya’da Açıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyal Gençlik Kulübü’nün öncülüğünde yürütülen kampanya ile toplanan 4274 kitaptan oluşan “Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi” Makedonya’nın İştip şehrinde bulunan “Hamidiye Medresesi” içinde, 17 Mayıs Cuma günü hizmete açıldı.

Osmanlı döneminde de “Hamidiye Medresesi” adlı eğitim kurumunun bulunduğu mekanda yapılan yeni binada faaliyet gösteren Medrese, İştip’te Türkçe eğitim veren tek okuldur. Tarihi “Hamidiye Medresesi”nin Osmanlıca kitabesinin aslı da yeni binanın duvarında yerini almış bulunmaktadır. Hamidiye Medresesi, Üniversitemize adı verilen rahmetli Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in aile evinin hemen yakınında yer alıyor. 2006 yılında eğitime başlayan Okulun açılmasında Prof. Dr. Sabahattin Zaim Hocamızın şahsi gayretlerinin etkisi büyüktür. Bu nedenle Üniversitemiz ile Hamidiye Medresesi arasında farklı bir gönül bağı bulunmaktadır. Bu gönül bağının etkisiyle başlatılan kampanya ile toplanılan kitaplar, kayıt, etiket, damgalama vs. tüm işlemleri tamamlandıktan sonra kargo ile İştip’e gönderildi. İSZÜ Sosyal Gençlik Kulübü adına Enes Gök ve Serhat Akdeniz ile birlikte Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Kasım Çelik’ten oluşan ekip 16 Mayısta İştip’e gitti. Hamidiye Medresesi öğrencileri ile Üniversitemizden giden ekibin birlikte çalışmasıyla koliler açılarak kitaplar kütüphane raflarına yerleştirildi. Tüm kayıtların bilgisayara yüklenmesi ile kurulumu tamamlanan Kütüphane 17 Mayıs 2013’te hizmete açıldı.

Kolilerin açılması ve kitapların raflara yerleştirilmesi aşamasında öğretmen ve öğrencilerin sevinçleri yüzlerinden okunuyordu. Okul Müdürü Nasır Rexhepi, başta İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen ve SKS Daire Başkanı Adem Yavuz olmak üzere emeği geçen bütün kişi ve kurumlara teşekkür ederek Türkiye’ye selamlarını gönderdi. Ayrıca, Hamidiye Medresesi’nin hemen yanında bulunan Sabahattin Zaim Hocanın ailesinin evinin de satın alınıp, restorasyonunun yapılması konusunda çalışmaları olduğunu, böylelikle tipik bir Osmanlı evi olan tarihi yapının yok olmaktan kurtarılacağını, aynı zamanda da İştip Şehrinin bir kültür mekanı daha kazanmış olacağını söyledi.