Kutlu Doğum Coşkusu Yaşandı

ÖNDER, İlim Yayma Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine binlerce öğrenci katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı etkinlikte İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi de iki ayrı bölgeye açtığı stantla öğrencilerle buluştu. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi hakkında bilgiler alan öğrencilere, tercihler hakkında bilgiler verildi.

ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nin organizasyonunda, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın katkıları ile düzenlenen Kutlu Doğum Programı dün Sinan Erdem Spor Kompleksinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızları, oğlu ve torunları, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Belediye Başkanları çok sayıda protokol üyesi ve 20 bine yakın imam hatip öğrencisinin katılımı ile gerçekleşti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, yaptığı konuşmada, gençlere, her zaman, "Önce edep, önce haya, önce tevazu" demeyi tavsiye etti. Gençlerden, konuşurken edebe riayet etmelerini isteyen Erdoğan, “Ya susun, ya hayır söyleyin. Yürürken, yemek yerken, oturup kalkarken, her anınızda lütfen edebe riayet edin. 'Edep ya Hu' sözünü dilinizden hiç eksik etmeyin. Bizim davamız, bizim hareketimiz, bizim gönülleri fethimiz, biliniz ki ancak ve ancak edeple ilerleyecek, edeple zafere ulaşacaktır” dedi.

Edebin terk edildiği yerde sefalet ve husumetin olacağını anlatan Erdoğan, "Kardeşin kardeşe hürmet göstermediği, edeple muamele etmediği yerde çatışma olur, terör olur. Edebin önemsenmediği yerde ilim değil cahillik olur; ilerleme değil gerileme olur, büyüme değil çöküş olur. İşte sizler, siz gençler, bu ülkede, tüm bu coğrafyada, edebin değerini tek tek anlatacak, edebin önemini hatırlatacak ve en başta edep ve hayayı tüm coğrafyaya egemen kılacaksınız. Biz, imam hatip okullarını, işte en başta bunun için önemsiyoruz. İlmini Kur'an-ı Kerim'den, edebini Siyer-i Nebi'den almış bir gençliğin dünyayı değiştireceğine yürekten iman ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan binlerce imam hatip lisesi öğrencileri İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi hakkında bilgi alma fırsatı da buldu. İZÜ Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Tolga Mar, SKS Daire Başkanı Adem Yavuz, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Uzmanları İsmail Aktaş ile Seval Baş, öğrencilerin sorularına cevap verdi. Stantlara yoğun ilgi gösteren öğrenciler, özellikle bu yıl öğrenci alacak olan İslami İlimler Fakültesi hakkında bilgi istedi.