İZÜ Yüksek Lisans Öğrencileri Teknik Gezi İçin Berlin’de

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kent Çalışmaları ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı Kentsel Ulaşım Sistemleri Dersi öğrencileri, Öğretim Üyesi Dr. Muammer Kantarcı öncülüğünde Almanya’nın Berlin şehrine gitti.

Öğrenciler, derste gösterilen, öğretilen bilgilerin uygulama örneklerini yerinde incelemek üzere Berlin’e Teknik Gezi düzenledi.

Teknik Gezi, Kent Çalışmaları ve Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini almakta olan öğrencilerin uygulamaları daha iyi kavramaları açısından hayata geçirilmiş örneklerin yerinde görülmesi amacıyla düzenlendi. Kentsel Ulaşım konusunda profesyonel çözümler üretmiş, ulaşım sorununu akılcı ve entegre ulaşım sistemleriyle çözümlemiş bir şehrin gezilmesi ve yetkilileriyle görüşmeler yapılması amaçlandı. Berlin Teknik Gezisi, 22 – 24 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşti. Teknik geziye, Kentsel Ulaşım Sistemleri Dersi Öğretim Üyesi; Dr. Muammer Kantarcı, öğrenciler, Nevzat Oral, Metin Torun, Can Gökhan  Balekoğlu, Rıfat Keleş, Serdar Çelik, Yusuf Özden, Tuğba Bedir ve Aslan Yılmaz katıldı.

Teknik geziye katılan öğrenciler Almanya’da, Berlin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Dr. Friedemann Kunts, Berlin Trafik Kontrol Merkezi Sorumlusu Andreas Müer ve Berlin Charlottenburg – Harlottenburg – Wilmersdorf Belediyesi Kentsel Gelişiminden ve Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Marc Schulte BVG Stratejik Planlama Sorumlusu ile görüşme fırsatı buldu. Görüşmelerde Berlin hakkında detaylı bilgiler alınarak, sorunların çözümüne ilişkin önemli noktalar anlatıldı.