Uluslararası Öğrenci Buluşması’na Katıldık

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEP) ile 29 sivil toplum kuruluşunun organize ettiği, “6. Uluslararası Öğrenci Buluşması”nda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi de kurulan stant ile yerini aldı. Birçok ülkeden Türkiye’ye gelen öğrencilere, İZÜ standında, akademisyenler ve idari personel tarafından bilgiler verildi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen İZÜ standında yabancı öğrencilerle sohbet etti.

Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat’ın katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Suat Kılıç, bu buluşmaları hem Bakanlık olarak hem de hükümet katında kalben çok önemsediklerini vurgulayarak, “Ülkemizde yaklaşık 40 bin gencimiz var ki çok farklı ülkelerden, coğrafyalardan geldiler. Farklı renklere, farklı milletlere mensuplar ama Türkiye'de hepimizin tek bir millet olduğu gerçeğine tanıklık ediyorlar” dedi.

Ülkelerden kültürel objelerin sergilendiği stantların yer aldığı, etkinliğe 80 ülkeden Türkiye'ye eğitim için gelen yaklaşık 4 bin öğrenci katıldı. Etkinlikte üniversitemizin standı da oldukça ilgi gördü. Farklı ülkelerden gelen öğrencileri yerel kıyafetlerle yaptıkları gösteriler de beğeniyle izlendi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi standını ziyaret eden öğrencilere, akademisyenler ve idari personel tarafından geniş bilgi verildi. Prof. Dr. Adem Esen de öğrencilerle bir araya gelerek, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ni anlattı.