Denize Konsol Ahşap Platform Maketleri Sergilendi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1’inci sınıf öğrencilerinin 2012-2013 Güz Yarıyılı döneminde yaptığı Denize Konsol Ahşap Platform maketleri ve Proje 1 çalışmaları İZÜ kampüsünde sergilendi.

İZÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Gürdal, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Oktay Cansun, Yrd. Doç. Dr. İlknur Yüksel ve Araştırma Görevlisi Serhat Anıktar tarafından yürütülen, Mimari Çizim ve Anlatım Teknikleri Dersinin son uygulama çalışmasında öğrencilerden, “Denize Konsol Ahşap Platform” konulu maket yapmaları istendi. Öğrenciler ikili gruplar halinde çalışmalarını tasarlayarak, 1/20 ölçekte maketlerini tamamladılar. Proje 1 dersi kapsamında öğrencilerden kendi yaşadıkları evlerin projesini 1/50 ölçekte çizmeleri istendi. Dönem sonuna kadar yürütülen projede öğrenciler yaşadıkları evin sorunlarına çözüm üreterek evlerinin projesi üzerinde tasarımlar gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin hazırladığı maketler ve projeler, değerlendirmenin ardından İZÜ kampüsünde sergilendi.