Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrencilerinden Eğitici Çalışmalar

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerinin, “Yaratıcılık ve Geliştirilmesi” dersi kapsamında gerçekleştirdikleri atölye çalışmaları, eğitici ve bir o kadar da eğlenceli bir ortamda yapılmaya devam ediyor.

Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri tarafından son olarak, yaratıcı etkinliklerde çocukların hayal gücü ve el-göz koordinasyonlarının geliştirilmesini amaçlayan, Serbest Zaman Etkinlikleri kapsamında yoğurma maddelerinden tuz seramiği yapıldı.

Okul öncesi çocuklarının tuz seramiği ile yaptıkları çalışmalar onların kaslarının gelişmesine yardımcı olduğu gibi kontrol etmeyi, değerlendirme ve denetlemeyi de sağlamaktadır.

Yoğurma maddeleri bireysel, grupla, tasarımla, plansız ve artık materyallerle her eğitim ortamında hazırlanıp, sergilenebilir.