Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Andık

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yıl dönümü nedeniyle, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Mehmet Akif Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen törenlerle anıldı. Mehmet Akif Ersoy’un Edirnekapı Şehitliği’ndeki kabri başında başlayan program, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Konferans Salonu’nda, Yazar D. Mehmet Doğan’ın yaptığı konuşması ile sona buldu.

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında başladı. İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Burdur Mehmet Akif Ersoy İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ve İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen’in konuşmalarıyla başlayan program, kabre çelenk ve Burdur’dan gelen toprağın konulması ile devam etti. Çok sayıda okul ve öğrencinin katılım gösterdiği program, kabir başında okunan Kur’an-ı Kerim ile devam etti.

Programın ikinci etabı, Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin okuduğu İstiklal Marşı ile başlayan program, farklı liselerden gelen öğrencilerin Mehmet Akif’in şiirlerini okumasıyla devam etti. Kültür merkezinden gerçekleştirilen programın son bölümünde ise, Mehmet Akif’i Anlamak ve Safahattan Tablolar konulu resim yarışmasını kazanan lise öğrencilerine ödülleri verildi.

Programın son bölümü ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Konferans Salonu’nda Yazar D. Mehmet Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy’un yaşamından bahseden Mehmet Doğan, Anadolu’daki direnişe büyük katkı sağladığını vurguladı. Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy’un “İslam Şairi” olarak tanındığını belirterek, “Mehmet Akif, 27 Aralık’ta vefat etti. Ancak 28 Aralık’ta tekrar aramıza döndü. Sağlığından daha güçlü bir şekilde döndü. Yeniden hayat buldu. Cenazesi Beyazıt’tan Edirnekapı’ya kadar omuzlarda taşındı” dedi.

Programın sonunda, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ile Yazar D. Mehmet Doğan’a, üniversitemiz adına çini tabak ve İstiklal Marşı Murakkası hediye etti.