Arapça Hazırlık Sınavlarına İlişkin Açıklama

• Seviye Tespit Sınavı 28 Eylül 2020 Pazartesi Günü saat 10:00’de online olarak Microsoft Teams Programı üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrenciler oluşturulacak online sınıflara öğrenci e-posta adresleri ile kaydedilecektir. Kamera kullanımı için öğrencilerin hazır bulunmaları istenmektedir.
  • Seviye Tespit Sınavı çoktan seçmeli bir sınavdır. 50 Not ve üzeri alan öğrenciler mülakata alınır, Sınav sonucuna göre başlayacağınız modül tespit edilecek ve 80 üstü alan öğrenciler Yeterlilik (Muafiyet) Sınavına alınacaktır.  Bu sınava girmek zorunlu olmayıp, sınava girmeyen öğrenciler doğrudan A1 kabul edilecektir.
  • Eski öğrencilerimizden seviyesi B2 olanlar doğrudan Yeterlilik Sınavına girebilirler; ancak A1, A2, B1 ve B1+ seviyelerinde olan öğrencilerimiz şayet Yeterlilik Sınavına girmek istiyorlarsa Seviye Tespit Sınavına girmek ve 80 üstü bir puan almak zorundadırlar. Keza bu öğrencilerimiz dilerlerse kaldıkları seviyeden başlayarak dilerlerse seviye tespit sınavına girerek tespit edilen yeni seviyelerinden (seviye atlayabilir ya da düşebilir) başlayarak hazırlık eğitimlerini tamamlayabilirler.
  • Yeterlilik Sınavı 30 Eylül 2020 Çarşamba Günü saat 10:00’de online olarak Microsoft Teams Programı üzerinden gerçekleştirilecektir. Yeterlilik sınavına yalnızca Seviye Tespit Sınavında 80 üstü puan alan öğrenciler ve geçtiğimiz yıl B2 seviyesinde kalan öğrenciler girebilirler.
  • Yeterlilik sınavı 3 aşamalı bir sınavdır. Sınavın ilk aşaması çoktan seçmelidir. Bu sınavda başarılı olan (70 üzeri alan) öğrenciler 1 Ekim 2020 Perşembe günü yazma ve konuşma sınavlarına alınırlar. Bu sınavların her birinden 70 ve üstü puan alan öğrenciler hazırlıktan muaf olurlar.
  • Sizlere Arapça seviye Tespit Sınavı için oluşturduğumuz online sınıfın linki aşağıdadır. Sınava girmek isteyen öğrencilerimiz bu linki tıklayarak oluşturduğumuz bu sınıfa girmeliler.

Bunun için de öncelikle cihazlarınıza “google teams” uygulamasını yüklemeniz ve okulun verdiği mail adresi  ve şifresi ile giriş yapmanız gerekiyor. Ardından göndereceğim linki tıklayarak sınav sınıfına katılabilirsiniz.