İZÜ’lü Serhat Bulut’tan Atletizmde Türkiye Rekoru

Türk atletizminde rekor listesindeki eski dereceler yenilenmeye devam ediyor. Salon atletizminde bir süredir düzenli olarak yarışma yapılmayan 50 metre branşında yapılan yarışlarda yeni Türkiye rekorları kırıldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 1. Sınıf öğrencisi Serhat Bulut, U20 kategorisinde mücadele ettiği 50 metre engel yarışında Türkiye rekorunu kırdı.

Ataköy’deki Türkiye U16 Atletizm Festivali’nin ilk günü sonunda programa koyulan Olimpik Deneme sprint yarışmalarında yedi Türkiye rekoru kırıldı.

50 metre engel yarışında mücadele eden İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencisi Serhat Bulut 6.87’lik derecesi ile U20 kategorisinde rekoru kırmayı başardı. Bu kategoride daha önceki rekor 1989 yılında koştuğu 6.99’luk dereceyle Ruhan İşim’e aitti.

ATLETIZM-FACE