Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Tarih Bölümü Öğrencileri İle Buluştu

İZÜ Tarih Kültür ve Medeniyet Platformu’nun düzenlediği 19 Kasım 2019 tarihinde düzenlediği "Orta Asya' dan Tüm Cihana Türkler” başlıklı program Prof. Dr. Ahmet Taşağıl‘ın katılımıyla Nizamülmülk Salonunda gerçekleşti. Özellikle Tarih Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, daha önce İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde derslere girdiğini belirterek program vasıtasıyla tekrar kampüste olmaktan  dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin Göktürklerin devamı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, “Türklerin geçmişten günümüze parçalanmadan gelebilmelerinin en büyük sebebi boylar halinde yaşamaları ve aile kavramına önem vermeleridir. Bununla birlikte ahenkli, uyumlu bir şekilde göç edebilmeleri de oldukça önemli bir özelliktir. Bugüne kadar kurulan bütün Türk devletlerinin de yıkılma sebeplerinin başında bu kavramın yitirilmesi müsebbip olmuştur” dedi.

Araştırmalarında sosyal yapıya ilişkin ilginç tespitlerden söz eden Prof. Dr. Taşağıl, en ilgilini çeken olaylarda birinin eski Türk kadınlarının "tepik" adı altında futbol oynadığını belirtti.

Orta Asya' dan Tüm Cihana Türkler” başlıklı program, İZÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehdi İlhan ve Doç Dr. Beytullah Kaya’nın, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’a hediye takdimi ile sona erdi. Prof. Dr. Taşağıl etkinliğin sonunda İZÜ’lü öğrenciler ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı.

WhatsApp Image 2019-11-20 at 20.14.36 WhatsApp Image 2019-11-20 at 20.14.35 WhatsApp Image 2019-11-20 at 21.54.31 WhatsApp Image 2019-11-20 at 21.54.34