2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
YAZ OKULU DUYURUSU

Ders Ön Kayıt Tarihleri

Üniversitemiz lisans ve lisansüstü programlarının Yaz Okulu ders ön kayıt işlemleri 17 Haziran  - 19 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Bir öğrenci yaz öğretiminde en çok üç ders alabilir. Öğrenciler haftalık programları çakışan derse kayıt yaptıramaz.

Yabancı dil hazırlık programlarının Yaz Okulu kur ön kayıt işlemleri ise 08 Temmuz – 11 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversitemiz öğrencileri; Yaz Okulunda açılabilecek dersler için ön kayıt işlemlerini İZÜ Kampüs Bilgi Sistemi > BAŞVURU YÖNETİMİ > Başvuru Formları menüsünden “Yaz Okulu Başvuru Formu”nu doldurarak yapabilirler.

Diğer yükseköğretim kurumu öğrencilerinin; öncelikle İZÜ Başvuru ve Kabul Sistemine giriş için https://kampus.izu.edu.tr/OnlineBasvuruKayit linkinden üyelik hesabı oluşturması gerekmektedir. Hesap doğrulama işlemini başarı ile tamamlayan öğrencilerin https://kampus.izu.edu.tr/OnlineBasvuruLogin linkinden İZÜ Başvuru ve Kabul Sistemine giriş yapması ve açılan pencereden BAŞVURU YÖNETİMİ > Başvuru Formları menüsünden “Yaz Okulu Başvuru Formu”nu doldurmaları gerekmektedir.

Açılacak Derslerin Belirlenmesi

Lisans ve lisansüstü programlarında açılacak dersler 20 Haziran 2019 Perşembe günü belirlenecek, bu derslerin haftalık programları 21 Haziran 2019 Cuma günü ilan edilecektir.

Derslere Kesin Kayıt İşlemleri

Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt işlemleri 21 Haziran 2019 tarihinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Açılacak Kurların Belirlenmesi

Yabancı Dil Hazırlık Programlarında açılacak kurlar 12 Temmuz 2019 Cuma günü belirlenecek ve ilan edilecektir.

Kurlara Kesin Kayıt İşlemleri

Yaz Okulunda açılacak kurlara kesin kayıt işlemleri 8-11 Temmuz 2019 tarihleri arasında Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından yapılacaktır.

Yaz Okulu Takvimi

Lisans ve lisansüstü programların dersleri; 24 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayacak, 9 Ağustos 2019 Cuma günü sona erecektir.

Yabancı Dil Hazırlık programlarının dersleri ise; 16 Temmuz 2019 Pazartesi günü başlayacak, 06 Eylül 2019 Cuma günü sona erecektir.

Yaz Okulu Ders ve Kur Ücretleri

Lisans Programlarının

Yaz Okulu AKTS Ücreti

1 AKTS için 550 ₺ (AKTS kredisi 8’in üzerinde olan derslerin yaz okulu ücreti 4.400 ₺ ile sınırlandırılmıştır)

Yüksek Lisans Programlarının

Yaz Okulu 1 Ders Ücreti

1 ders için 2.000₺

Doktora Programlarının

Yaz Okulu 1 Ders Ücreti

1 ders için 4.000 ₺

Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarının

Yaz Okulu 1 Kur Ücreti

1 kur için 5.500₺

Not: Yaz Okulunda öğrencilere ÖSYM burslarının yarısı oranında indirim yapılır. (Yöre, kardeş, ilk üç tercih, akademik başarı vb. burs ve indirimler dahil değildir.)

Ders ve Kur Ödeme İşlemleri;

Ders ücreti ödemeleri 24– 28 Haziran 2019 tarihleri arasında, Kur ücreti ödemeleri ise 11-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Kredi Kartı ile Öğrenim ücreti ödemesi https://kampus.izu.edu.tr/odeme linkinden kredi kartı bilgileri girilerek gerçekleştirilebilir. (Ödemelerinizi “Bonus, Maksimum, World veya Paraf” özellikli kredi kartlarını kullanarak peşin veya en fazla 10 taksite kadar taksitlendirerek ödeyebilirsiniz.)
  • Öğrenim ücretinizi anlaşmalı olduğumuz "Kuveyt Türk” ,"Albaraka Türk” ve “Türkiye Halkbankası” bankalarının size en yakın şubelerine giderek peşin veya en fazla 10 taksite kadar taksitlendirebilirsiniz. Anlaşmalı katılım bankası tarafından hesaba dayalı işlem yapılacak olup, bu işlem nedeniyle herhangi bir ücret veya fark alınmayacaktır.
  • Öğrenim ücretinin tamamının peşin veya kredi kartı ile tek çekimde ödenmesi durumunda %5 indirim uygulanacaktır.

Peşin ödemeler, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi adına kayıtlı "Kuveyt Türk Katılım Bankası/Sefaköy Şubesi TR08 0020 5000 0083 3555 8000 04  ve Albarakatürk Katılım Bankası / Sefaköy Şubesi TR78 0020 3000 0123 5513 0000 04" IBAN numaralı hesaplarına yapılabilir. EFT veya havale ile yapılacak ödemelerde, öğrencinin T.C. kimlik numarası ile adı ve soyadı bilgileri dekont açıklaması olarak yazılmalıdır. ( Ödeme İşlemlerinizin sağlıklı yürüyebilmesi için lütfen ATM den işlem gerçekleştirmeyiniz.

Diğer Yükseköğretim Kurumlarından Yaz Öğretiminde Ders Alınması Hakkında Duyuru:

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 25.06.2014 tarihli toplantısında alınan karar ve 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/c maddesi uyarınca, yaz öğretimi açılmayan yükseköğretim kurumlarının, diğer yükseköğretim kurumlarından hangilerinde yaz öğretiminde ders alınabileceği üniversite senatoları tarafından belirlenir hükmü uyarınca, Üniversitemiz Senatosunun 26.06.2014 tarih ve 38202 sayılı toplantısında; Üniversitemiz lisans programlarında kayıtlı öğrencilerin İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliğinin hükümlerine uygun olarak, Üniversiteye kayıt yaptırdığı yılda  kayıtlı olduğu lisans programının taban puanından daha yüksek bir puana sahip olan başka bir yükseköğretim kurumunun yaz öğretiminde ders alması durumunda alınan bu dersin/derslerin ilgili fakülte tarafından kabul edilmesine karar verilmiştir.